a honvédség kapuja

2018.01.18. 10:30

Évet értékelt a toborzó központ

Több mint 50 eseményen voltak jelen az elmúlt évben, amelyeken 50 ezer ember vett részt.

Molnár Sándor

Évértékelő, újévköszöntő rendezvényét tartotta az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központja. A rendezvényen részt vett Gulyás Zoltán dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese, a város lépviseletében Brányi Mária alpolgármester, a kormányhivatal részéről Huszár Péter, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság titkára, illetve a katonai- és társszervezetek parancsnokai is.

Soós Gyula őrnagy, a toborzó központ parancsnoka évértékelőjében elmondta, hogy kifejezetten jó eredményt értek el a szerződéses katonák toborzásában és az érdekvédelmi tevékenységük során is. Tavaly 138 szerződéses katona vonult be, míg az érdekvédelem szempontjából azt tűzték ki célul, hogy minél több rászorulót találjanak, akiknek segíteni tudnak. Budapest után a megyei központ osztotta ki a legtöbb segélyt ezzel is támogatva a nyugdíjasokat, az özvegyet és árvákat. Több mint 50 rendezvényen vettek rész az elmúlt évben, amelyek közül kiemelkedett az Agórában megtartott pályaválasztási nap, ahol 250 fiatal ismerkedhetett meg a megye katonai szervezeteivel. Jelentős esemény volt a honvédelmi miniszter látogatása és előadása májusban a Pannon Egyetemen, valamint a Veszprém Arénában megrendezett honvédelmi nap, amelyen 1200 diák vett részt. Ezeken kívül iskolai és foglalkoztatási tájékoztatókat és előadásokat is tartottak. Jól együttműködtek a nyugdíjasklubokkal, egyesületekkel és nagy gondot fordítottak a hadisírok ápolására is.

A parancsnok elmondta még, hogy 2018-ban a legfontosabb feladatuk az lesz, hogy minél több önkéntes területvédelmi tartalékost tudjanak toborozni. A évértékelőt követően emlékplakettel, emléklappal és ajándékkönyvvel köszönte a meg azon intézmények, szervezetek és személyek támogatását és munkáját, akik a tavalyi évben segítették toborzó központ munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!