vadgázolás

2018.01.28. 11:37

Figyeljünk az utakon! – 18 óra alatt három vadelütés történt Veszprém megyében

A Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2018. január 23-án és január 24-én mindössze 18 óra alatt három vadelütéses baleset is történt, utalt az újabb esetekre Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens. Ezek az ütközések személyi sérülés nélkül végződtek, de valamennyi állat ezúttal is elpusztult az úttesten, a járművekben pedig anyagi kár keletkezett.

Kovács Erika

Nemrég írtunk arról, hogy egyetlen napon négy vadat ütöttek el autósok az utakon Veszprém megyében. Nem telt el sok idő, és ismét újabb balesetekről számolt be a rendőrség.

Találkozás vaddal az úton: összetört, véres autó jelzi az ütközést Fotó: Rendőrség

Ezúttal Bakonyszentkirály, Nemesvámos és Hárskút külterületén találkoztak autósok az erdei állatokkal. A vadelütések a tapasztalatok alapján főként a napnyugta és a napkelte közötti időszakra jellemzőek, e három baleset közül csak egy történt a sötétedés után, a másik két alkalommal már a hajnali szürkület után ütötték el az állatokat. Ebből is látható, vadak jelenlétével a közutakon bárhol és bármikor számolni lehet. -A vadelütések megelőzése érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság arra kéri a közlekedőket, amennyiben tábla jelzi a vadveszélyt, vagy a jármű vezetője maga is tudja, hogy az adott útszakaszon vadakkal fokozottan számolni lehet, akkor ne közlekedjen a megengedett sebességgel, hanem mérsékelje a tempót! – fogalmazott Kucsera Katalin. Kiemelte, a sofőrök ne csak az utat, hanem a vízelvezető árok túloldalát, és az út menti fás, bokros területet is figyeljék. Éjszaka pedig sokszor a fényszóró fényében jól látható a vad szeme. Az autós, amely vad miatt állt meg az úton, vészvillogóval jelezze a többi közlekedőnek is a várható veszélyt!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!