a részvétel a fontos, nem a győzelem

2018.01.12. 14:00

Oviolimpia: a Bóbita óvoda lett a legsportosabb

Négy atlétikai jellegű versenyszámban mérte össze ügyességét a megyeszékhely kilencven óvodása az ötödször megrendezett Oviolimpián pénteken.

Marton Attila

A Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola 2014 óta szervezi meg a versenyt a Március 15. úti sportcsarnokban. Idén a város kilenc óvodájából összesen kilencven gyermek vett részt az atlétikai jellegű versenyszámokban, mondta Vereb Imre ötletgazda-főszervező, az iskola tanítója.

Hozzátette, az oviolimpia célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítsanak a város óvodásainak. A szervezők odafigyeltek a versenyzőkre, valamennyien kisebb ajándékot kaptak, így az eredménytől függetlenül is olyan élménnyel gazdagodtak, hogy érdemes sportolni és versenyezni. 

Barták Péterné igazgatónő köszöntője után Ovádi Péter, a rendezvény fővédnöke, önkormányzati képviselő megnyitójában a mozgás és a sport fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint örömét fejezte ki, hogy nagy létszámban vállalták a gyerekek a megmérettetést. A köszöntők után Varga-Sárzó Adrienn, a Báthory iskola testnevelés munkaközösségének vezetője irányításával közös zenés bemelegítéssel kezdődött a program. A versengésbe az óvodások a közönség, óvodástársaik és a hozzátartozók lelkes biztatása mellett vetették bele magukat. Az apróságok négy számban – harmincméteres síkfutás, kislabdadobás, helyből távolugrás és két kör futás – mérték össze ügyességüket. A versenyszámokban dobogós helyen végzett óvodások érmeket és tárgyjutalmat vehettek át. Az összesített pontversenyben a Bóbita óvoda végzett az élen, megelőzve az Egry úti és a Ringató óvodákat. A dobogón végzett intézmények pénzjutalomban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!