Városi szintű a kínálatuk

2018.01.09. 14:00

Színes rendezvények jellemezték Alsóörsöt az elmúlt évben

Amennyiben a település neve eszünkbe jut vagy felmerül egy baráti beszélgetés során, akkor egyből asszociálunk a szép és rendezett strandra, a Somlyó-hegyi kilátóra, a vendégszerető emberekre, a jelentős fejlesztésekre, melyek az elmúlt években jellemezték Alsóörsöt.

Szendi Péter

Általánosságban elmondható, hogy programjaink közül jó néhány a község összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. Hebling Zsolt polgármester úgy nyilatkozott egy ízben, hogy szinte városi szintű a programkínálatunk, és ennek szeretnénk is a lehető legteljesebb mértékben megfelelni – nyilatkozta Kálmánfi Gábor művelődésszervező Fotó: Szendi Péter

Hosszasan lehetne még sorolni a listát, melybe mindenképpen beletartoznak a rendezvények is. Kálmánfi Gábor művelődésszervező az Eötvös Károly Művelődési Házban fogad, ahol munkatársaival együtt épp a két ünnep közötti mozimaratonra készültek. Mint mondja, a visszajelzések alapján Alsóörsöt tavaly is a színvonalas, sokrétű programok jellemezték. – Összességében folytattuk azokat a hagyományos rendezvényeinket, melyek az elmúlt években méltán népszerűek voltak a településen, és vonzáskörzetében. Ezek közül mindenképpen kiemelkedik a Vendégmarasztaló Fesztiválunk, mely 11 napos volt, amire korábban még nem volt példa. Általánosságban elmondható, hogy prog-ramjaink közül jó néhány a község összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. Hebling Zsolt polgármester úgy nyilatkozott egy ízben, hogy szinte városi szintű a programkínálatunk, és ennek szeretnénk is a lehető legteljesebb mértékben megfelelni. Nem titkolt célunk a folyamatos fejlesztés és fejlődés, egy-egy rendezvény tartalmi elemeinek bővítése, csiszolása, illetve látványvilágának, hangulatának megteremtése, természetesen a vendégek igényeit maximálisan szem előtt tartva.

Általánosságban elmondható, hogy programjaink közül jó néhány a község összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. Hebling Zsolt polgármester úgy nyilatkozott egy ízben, hogy szinte városi szintű a programkínálatunk, és ennek szeretnénk is a lehető legteljesebb mértékben megfelelni – nyilatkozta Kálmánfi Gábor művelődésszervező Fotó: Szendi Péter

Ugyanakkor igyekeztek új rendezvényeket is „életre kelteni” a településen. Ide tartozik az Eötvös kávézó prog-ramsorozatuk, mely népszerű lett az emberek körében, csakúgy, mint a szabadtéri mozi a gyönyörű Merse parkban és a Nemzetek Napja, melyet ebben az évben is folytatni kívánnak.

Az idei rendezvényekkel kapcsolatosan Kálmánfi Gábor megemlítette, hogy továbbra is a minőséget tartják szem előtt. Próbálják úgy összeállítani a programsorozatot, hogy több korosztályt is megszólítsanak, mindez persze nem megy a művelődési házban dolgozó csapat nélkül.

– Név szerint is szeretném megköszönni volt és jelenlegi kollégáim Nagy Veronika, Dávid Kata, Molnárné Mile Anikó, Kovács Regina, Horváth Józsefné és Rátonyi Flóra munkáját, akikre mindig számíthattam, illetve számíthatok. Sajnos tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolláthné Losonczi Andrea, aki szintén sokat tett a programok sikeres lebonyolításáért. Örülünk annak, hogy a vendégeink részéről sok pozitív visszajelzést kaptunk, és ugyanilyen hasznosak az építő jellegű kritikák is, mivel hibáinkból mindenképpen tanulni kívánunk. Szeretnénk, hogy idén is sokan keressék fel Alsóörsöt, és szép élményekkel távozzanak a helyi programokról – zárta szavait Kálmánfi Gábor művelődésszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!