hollywoodoo

2018.01.01. 15:30

Valódi veszprémi összefogás a koraszülöttekért

A Hollywoodoo zenekar a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Bébi Koraszülött Mentő Alapítványának megsegítésére szervezett kampányt, melyet december 29-én zártak le a Hangvillában.

Leitner Vera

A kampány fő célja a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány tevékenységének kiemelése, illetve az anyagi támogatás volt. A november 17-én – a koraszülöttek világnapján – elindított figyelemfelkeltő kezdeményezést ennek érdekében árveréssel kötötték össze, melynek során a zenekar új, Végre című lemezéhez kapcsolódó molinóra lehetett licitálni.

A molinó a Hollywoodoo november végi budapesti lemezbemutató koncertjén színpadi elemként szerepelt, a licit ideje alatt pedig a veszprémi plázában láthatták az arra járók egy, a kezdeményezésre felhívó leírással kiegészítve. A Debreczeny Miklós által tervezett lemezborítón egy szívritmust jelző monitor látható, mely a legutóbbi lemez születését és a zenekar új lendületét szimbolizálja. A lemezborítót ábrázoló, kétszer két méteres nagyságú molinóra december 23-ig lehetett licitálni. Végül a veszprémi A1-Sped Nemzetközi Szállítmányozó és Szolgálta Kft. ajánlotta fel a legnagyobb összeget, melyet a zenekar és néhány barátjuk kiegészített, s így valódi veszprémi összefogás eredményeként összesen kétszázezer forintot tudtak eljuttatni az alapítványhoz még karácsony előtt, derült ki a pénteki sajtótájékoztatón.

A molinót, egy dedikált Hollywoodoo-lemezt és egy személyre szóló támogatói emléklapot a zenekar, valamint Tenk Tamás, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumának tagja együtt adta át Török Balázsnak, az A1-Sped Nemzetközi Szállítmányozó és Szolgálta Kft. ügyvezetőjének.

Fotó: Pesthy Márton

A most befolyt összeget az alapítvány egy konkrét eszköz, egy anyatejfejő gép beszerzésére fordítja, amely a koraszülött osztályon jelentős segítséget nyújt majd az anyatejes táplálás fenntartásában a sokszor komoly nehézségekkel küzdő édesanyáknak, mondta el Tenk Tamás, az alapítvány kuratóriumi tagja, aki hozzátette, hálásak a kezdeményezésért, továbbá azért, hogy a 2017-es évben közel négyezer ember ajánlotta fel adójának egy százalékát, ami hatalmas segítséget jelenet a koraszülöttek ellátásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!