a közút felkészült

2018.02.02. 20:00

Hétvégén visszatér a tél: indulás előtt tájékozódjunk az útviszonyokról!

A hétvégére újra télies idő várható, a hőmérséklet csökken, és egyre több helyen várható jelentősebb mennyiségű tapadó hó, közölte Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

Kovács Erika

Pécsi Norbert hozzátette, a társaság a hóeltakarító eszközeit készültségbe helyezte, és megerősítették az irányító személyzetet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján ugyanis péntektől az ország nagy részén az esőt havas eső, havazás váltja fel. A havazással együtt az éjszakai és nappali hőmérséklet is jelentősen csökken, hétvégén napközben is 0 fok körül lesz, éjszaka és hajnalban mínuszokba süllyed a hőmérő higanyszála.

A zrt. péntektől valamennyi sószórásra és hóekézésre alkalmas járművével megkezdte a megelőzést, alászórást végeznek, mely biztosítja, hogy a hó ne fagyjon rá rögtön a burkolatra. Először a gyorsforgalmi és főutakon, majd a mellékutakon dolgoznak. A munkagépek 30-50 kilométernyi utat járnak be egy fordulóval, amely mintegy 2-5 órát vehet igénybe. A magasabban fekvő területeken 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat rövid idő alatt, így a cég folyamatos munkavégzése mellett is lehetnek néhol átmenetileg télies útviszonyok.

Arra kérik az autósokat, hogy a hétvégén fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és csak megfelelő mintázatú és profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak, utazás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról.

A tudnivalókat a megyei diszpécserektől és az Útinform telefonján és honlapján ismerhetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!