Száguldó traktor belsők

2018.02.24. 17:50

Szánkó a hóban – Különleges építményeken csúsztak a dombról Herenden

Ragyogó napsütés, gyönyörű havas táj, hideg szél, forró tea és kitűnő szánkópálya várta szombaton a mozogni vágyókat Herenden.

Molnár Sándor

A temető mögötti területen alakítottak ki szánkópályát a szervező HATESZ egyesület tagjai. A jó hangulatú téli program helyszínéül szolgáló területet az önkormányzat biztosította a szánkózáshoz. A szervezők jól előkészített pályával, hangosítással, forró teával várták az érkezőket és a hidegre való tekintettel, a felnőttek részére egy kis pálinkával és borral is készültek.

Fotó: Molnár Sándor

– Az idei évben sajnos nem fagyott be a tó, így a tavalyi nagysikerű rendezvényt, a korcsolyázást nem tudtuk összehozni. Ezért nem tavon, hanem dombon és nem vízen, hanem havon rendeztük meg a programot. Amint látható, szép számmal jöttek, sokan kimozdultak, mert mindenki szereti a havat. Szerencsére kreatívak az emberek, mert a szánkókon kívül hoztak traktor és autógumit, fenékcsúszkát, nejlonszatyrot és sítalpakra szerelt raklapot is – mondta el Újhelyi Gábor a szervezők nevében.

– Az interneten értesültem róla, hogy lesz ez a program. Otthon volt egy rossz síléc, amit a teli raklapra rászerkesztettem. A raklapot lecsiszoltam, a szögeket eltüntettem, hogy a nadrág ne sérüljön és fél óra alatt el is készültem vele – mondta el a pályán a legmesszebbre sikló szerkezetről a készítője, Novák Balázs.

Fotó: Molnár Sándor

Sokan éltek a lehetőséggel és a mínusz egy-két fokos, szeles hideg ellenére mintegy hatvanan kijöttek a vidám szánkózásra. A két-három évestől, az ötvenévesig mindenféle korosztály képviseltette magát. A legnagyobb sikere az óriás traktorbelsőnek volt, amelyen időnként négyen – öten is lecsúsztak egyszerre. A meglepően biztonságosan és gyorsan csúszó szerkezetet fiú és lánycsapatok, valamint családok is örömmel próbálták ki.

Fotó: Molnár Sándor

Újhelyi Gábor egy nagy, Zöld a május feliratot taposva a hóba üzent gyerekkori barátjának, a Dal 2018 döntőjébe bekerült Süle Zsoltnak, így is kifejezve, hogy szorítanak érte.

 

Ha az időjárás engedi, akkor a vidám téli programot a jövő hét végén is megrendezik Herenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!