ingyen wifi, masszázs, és minden jó

2018.03.26. 14:00

Megkezdődtek a strandfelújítások Balatonakarattyán

Balatonakarattyán is megkezdődtek a strandfelújítások, a Magyar Turisztikai Ügynökség által elnyert támogatásból.

Kovács Erika

Javában dolgoznak az akarattyai strandon, ahol nyárra minden megújul Fotó: Önkormányzat

A száz százalékos támogatású pályázatból a Bercsényi strand főépületének teraszának újraszigetelése, térkövezése, betonkorlátok üvegre cserélésével kel új életre az eddig kihasználatlan és leromlott állapotú terasz, utalt a beruházásra Rozs Péter, Balatonakarattya alpolgármestere.

Az alpolgármester kiemelte, a felújított területen terveik szerint strand könyvtár, vendéglátóegység, kávézó, napozó ágyak, napernyők, ingyenes wifi elérhetőség és masszás áll a vendégek rendelkezésére. A Lidó strand vizesblokkjai is megújulnak, ahol létrehoznak akadálymentes mosdót és egy egészségügyi szobát is. Kiépítenek kerékpártárolót és tizenkét darab lámpakandelábert is a turisztikai hivatal pályázatán elnyert támogatásból.

Javában dolgoznak az akarattyai strandon, ahol nyárra minden megújul Fotó: Önkormányzat

-Erre a strandra az elmúlt évben vis maior alapból igényeltünk támogatást a partvédmű kapcsán, a jég okozta károsodás javítására, ami szintén pozitív elbírálásban részesült, így a közvetlen parti részt térkövezéssel építjük újjá, sorolta tovább Rozs Péter. Mint mondta, a munkálatokkal a szezon kezdésre elkészülnek a kivitelezők, így a vendégek már az idén élvezhetik az új szolgáltatásokat.

Beszélt arról is az alpolgármester, hogy idénre az önkormányzat több mint négy kilométer kerékpárút kialakítására nyert 302 millió forintot szintén pályázaton, és ezeknek a munkálatoknak a tervezési, engedélyeztetési, előkészítési munkálatai is folyamatban vannak. -A nagysikerű smart-led közvilágítás fejlesztés után ez is egy hatalmas lépés a település életében, így ismét egy aktív fejlesztésekkel teli évnek nézünk elébe, fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!