Minden szektor képviseltette magát

2018.03.31. 15:00

Pannon Állásbörze – Diákoknak és tapasztalt szakembereknek is kínáltak pozíciókat Veszprémben

Különleges, sokrétű álláskínálatokat hoztak el a régióban működő, telephellyel rendelkező cégek a Pannon Egyetem aulájába, ahol több mint negyven kiállító képviseltetette magát szerdán.

Leitner Vera

A Veszprémi Pannon Egyetem állásbörzéje az egyetemen

Interaktív formában kaphattak információt egy-egy pozícióról

A standokon diákokat, friss diplomásokat és tapasztalt szakembereket egyaránt vártak a vállalatok, melyek főleg műszaki, mérnöki, IT, gazdasági vagy nyelvtudást igénylő pozíciókra kerestek munkaerőt. A résztvevők több kiállító standjánál interaktív formában kaphattak információt egy-egy pozícióról, lehetőségről, kísérő programként pedig ingyenes grafológiai tanácsadáson vehettek részt az érdeklődők. – Mindenki megtalálhatja a börzén a hozzá legjobban illő ajánlatokat, bízzunk benne, hogy a kereslet és a kínálat találkozik ma – fogalmazott Gombás Kornél, a Pannon Egyetem kommunikációs és marketingreferense, hozzátéve, a börze természetesen szakmai kapcsolatok kiépítésére is kiváló terepet kínál. – A szolgáltató állami vállalatoktól kezdve a gyártó cégekig minden szektorból érkeztek kiállítók, és nemcsak a régióból, de például Budapestről, Tatáról is.

A tavalyi állásbörzét is sikeresnek ítélték

– Szoftverfejlesztőket keresünk, C/C++ tudással rendelkező frontend vagy backend fejlesztőket – mondta el Litkei Csaba, az elsősorban IT biztonságtechnikával foglalkozó Opswat Kft. engineering managere. – Könnyen beilleszkedjen a csapatba, legyen tanulékony, így nem is az a fontos, hogy a szakmai tudás már induláskor minél magasabb szintű legyen, sokkal inkább fókuszálnak arra, hogy a jelölt rugalmas legyen, és nyitott arra, hogy folyamatosan új ismereteket sajátítson el. Litkei Csaba elmondta, a cég veszprémi központjába állandó munkaerőt, gyakornokot, tapasztalt és kezdő fejlesztőket egyaránt keresnek, továbbá a közel egyéves képzési idejű Opswat Academy elnevezásű programba is várják mindazokat, akik még egyetemre járnak vagy most végeztek és szeretnék a tudásukat bővíteni, hiszen itt kimondottan a cég által használt modern technológiák, eszközök használatába nyerhetnek betekintést az érdeklődők, akikből később könnyedén válhat gyakornok, munkavállaló. Az engineering manager elmondta, a tavalyi állásbörzét is sikeresnek ítélték, több hallgató csatlakozott a cég akadémiai programjába, s vált mára munkatárssá.

Egy lendületes, dinamikus csapatba keresnek jelölteket

Bauer Viktória HR-generalista, az ajkai telephellyel rendelkező Bourns Kft. munkatársa elmondta, az autóipari szenzorok gyártásával, összeszerelésével foglalkozó vállalat sem első alkalommal települt ki az egyetem állásbörzéjére. – Több területre, főleg mérnöki feladatok ellátására keresünk pályakezdőket és már tapasztalt munkatársakat, de vevői kapcsolattartó, minőségirányítás és termelés területen is vannak nyitott pozícióink. Egy lendületes, dinamikus csapatba keresünk jelölteket, így a megfelelő szaktudás mellett lelkesedést, pozitivitást várnak el a jelentkezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!