döntött a közgyűlés

2018.03.29. 20:00

Átmenetileg bíróság költözik a volt zeneművészeti épületébe

Intézményvezetők kinevezéséről, pályakezdő szakmunkásoknak szóló mentorprogram elindításáról és az egykori zeneművészeti szakközépiskola kisebb felújításáról is döntött csütörtöki ülésén a veszprémi közgyűlés.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Napirend előtt a kutyafuttatókról

A napirendek előtt Gerstmár Ferenc (LMP) a kutyafuttatók számáról és fejlesztési terveiről kérdezte a polgármestert. Porga Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta, egy korábbi jogszabályváltozás miatt jelenleg nincs kijelölt kutyafuttató a városban, a kutyák sétáltatására a tiltott helyeken kívül minden terület alkalmas.

Mentorprogramot indítanak

A közgyűlés döntése szerint májustól kísérleti jelleggel Veszprémben a jövőd címmel indítanak mentorprogramot. A kezdeményezés lényege, hogy a meghatározott hiányszakmákban az idén szakképesítést szerző, és a programhoz csatlakozó három veszprémi gazdasági társaságnál munkába álló pályakezdő fiatalnak biztosít ösztöndíjat és mentorálást a város.

A Veszprémi Törvényszék bérli majd az iskola épületét

Az önkormányzat a VKSZ Zrt. vagyonkezelésébe adta a Völgyhíd tér. 2. alatti ingatlant, a volt zeneművészeti szakközépiskola épületét. A társaság elvégzi a szükséges javítási munkálatokat az épületen, majd bérbe adja a Veszprémi Törvényszéknek. Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, az ingatlanba a regionálissá váló Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság költözik átmenetileg, amíg a volt piarista gimnázium épületét nem újítják fel.

A Völgyhíd téri épületből 2012 nyarán költözött ki a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az önkormányzat nem élt elővásárlási jogával az állami tulajdonban és a Pannon Egyetem vagyonkezelésében lévő Füredi utca 2. alatti ingatlanra vonatkozóan, így azt 54,6 millió forint vételáron értékesítik.

Intézményvezetőket is kineveztek

A testület Sándor Editet bízta meg a Bóbita Körzeti Óvoda vezetésével, az új intézményvezető a nyugdíjba vonuló Hegyiné Horváth Évát váltja. A képviselők ismét Krámli Idát választották meg a Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézmény vezetőjének. Mindkét intézményvezető kinevezése 2023. április 30-ig szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!