napirenden a kérdés

2018.04.03. 10:30

Bővítené a helyi temetőket a várpalotai önkormányzat

A következő hónapok egyik fontos kérdése lesz a várpalotai temetők bővítésének és fejlesztésének ügye - derült ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Szabó Péter Dániel

Először azt kell megvizsgálni, hogy a jelenlegi temetőt bővítik, vagy új területeket jelölnek ki erre a célra Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Elfogytak a sírhelyek

- Az önkormányzati támogatás és a befolyó díjak fedezik a temetőüzemeltetés jelenlegi költségeit, viszont a sírhelyek gyakorlatilag elfogytak, s az elkövetkezendő időszakban fontos lesz megvizsgálni, hogy milyen módon lehetne bővíteni a parcellák számát – mondta el az ülésen Horváth Tamás, a Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Ugyanilyen fontos kérdés a ravatalozó ügye is, hiszen véleménye szerint, amellett, hogy nem méltó helyszínen található, jelentős felújítást is igényel – hangsúlyozta a cég vezetője.

Először azt kell megvizsgálni, hogy a jelenlegi temetőt bővítik, vagy új területeket jelölnek ki erre a célra Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Több éve keresik a megoldást

Campanari-Talabér Márta polgármester az ülésen elmondta, az önkormányzat több éve készül arra, hogy megoldást találjon a temető bővítésére. – Ha a koporsós temetések száma hasonló arányt fog mutatni, mint az elmúlt években, akkor vagy az alsóvárosi temető üres déli részének a feltöltésével, vagy új területek kijelölésével kell megoldani, hogy ezt a fajta temetkezési módot továbbra is lehessen választani Várpalotán – tette hozzá a városvezető, megjegyezve, hogy az előzetes számítások alapján a feltöltéssel járó munkálatok jelentős összegbe, mintegy 100 millió forintba kerülnek.

A ravatalozó ügyével is foglalkoznak

A tanácskozáson a képviselők egyetértettek abban, hogy a következő hónapokban először azt kell megvizsgálni, hogy a jelenlegi temetőt bővítik, vagy új területeket jelölnek ki erre a célra. Később pedig ennek függvényében fognak megoldást keresni a ravatalozó ügyére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!