gőzerővel folyik a nyomozás

2018.05.19. 08:58

Megöltek egy nyolcéves sólyi kislányt

Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens a történtek kapcsán elmondta, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja egy 8 éves sólyi kislány halálának körülményeit.

Kovács Erika

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. május 18-án 21 óra 41 perckor tett bejelentést egy 8 éves kislány édesapja gyermeke eltűnése miatt.

A rendőrség a társszervek bevonásával azonnal megkezdte a gyermek felkutatását, akinek a holttestét 2018. május 19-én 2 óra 33 perckor Királyszentistván közelében találták meg.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást és nagy erőkkel folytatja a nyomozást.

Fotó: Kovács Erika / Napló

A helyszínen lévő munkatársunk információi szerint este már keresték a szülei a nyolcéves kislányt Sólyon, de nem találták meg. Aztán hajnalban a vilonyai zsilipnél az ott dolgozók találtak rá holtan, ruha nélkül, ezt mondta egy helybeli férfi szombaton reggel a településen. Ő azt is hallotta, hogy este egy fiatalemberrel ment el a gyermek, vele látták utoljára. A férfi utalt rá, éjszaka rengeteg rendőr volt a faluban és helikopter is érkezett.

Győző, az apa a kislány, Adrienn egy korábbi fényképével Fotó: Kovács Erika / Napló

Szombaton reggel mi is sok rendőrautót láttunk a településen.

Gőzerővel dolgoznak a rendőrök még azon a helyszínen, ahol az éjszaka a kislány ruháját megtalálták. Távolabb a cipőjét, véres nyomokat, véres követ találtak.

Horváth Dávid Benjamin: Az éjszaka több száz rendőr kereste az eltűnt kislányt itt, az erdő mellett egy ösvényen Fotók: Kovács Erika / Napló
A vilonyai zsilip, ahol a kislányt megtalálták hajnalban

Adrienn óvónője szerint a kislány nagyon kedves, barátságos természetű volt, akit mindenki szeretett a faluban.

Kaptur József, Sóly polgármestere megdöbbenését fejezte ki, a történtek megrázták az egyébként békés, nyugodt falu lakóit.

Zsanett, a nyolcéves kislány édesanyja elmondta, hogy szombaton a rendőrségen láttak egy fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az asszony 15 éves fia ráismert volt osztálytársára, aki hajmáskéri. Az anya azt is elmondta, hogy tudomása szerint a bilincsben kísért fiúnál egy kislányt találtak, akit szintén kerestek, de ő élve került elő.

A rendőrség kérdésünkre nem erősítette meg, hogy elfogták a kislány megölésével gyanúsított személy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!