Büszkévé teszik megyénket és országunkat

2018.11.16. 20:47

Tizennegyedik alkalommal adták át a megyei Prima-díjat

Vass László műgyűjtő, Szokolai László úszóedző és a Gizella Nőikar kapta a Veszprém Megyei Prima Díjat pénteken a megyeházán tartott ünnepségen. Az idei év vállalkozója díjat Fodor Gyula szőlész-borász és Péringer Zoltán ügyvezető vehette át.

Marton Attila

Péringer Zoltán, Szokolai László, Borbásné Gazdag Gabriella, Vass László és Fodor Gyula

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Prima-díj üzenete, hogy a gazdasági élet szereplői fejet hajtanak a kulturális eredmények előtt, emelte ki megnyitójában Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökhelyettese, a Veszprém Megyei Szervezet elnöke. Hozzátette, a díj Veszprém megye legfontosabb független és mértékadó elismerése.

Péringer Zoltán, Szokolai László, Borbásné Gazdag Gabriella, Vass László és Fodor Gyula
Fotó: Penovác Károly/Napló

Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Vass László nyerte el a Veszprém megyei Prima díjat. A díjazott az egyik legjelentősebb műgyűjtő Magyarországon, aki mintegy 650 kortárs képzőművészeti alkotással rendelkezik. Magángyűjteményének állandó bemutatóhelye 2003 óta Veszprém. A Vass-gyűjteménynek a veszprémi bemutatóhellyel a modern és a kortárs konstruktivista szemléletű művészet új, európai centruma jött létre, hangzott el a méltatásban.

Magyar sport kategóriában a Veszprém megyei Prima Díj idei nyertese Szokolai László, a Balaton Úszó Klub ügyvezetője, vezetőedzője lett. Úszóiskolát és klubot alapított, nemzetközi úszóversenyt szervezett. A szakember Rasovszky Kristóf, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok edzője.

Magyar zeneművészet kategóriában a Veszprém megyei Prima Díj 2018-as nyertese a Gizella Nőikar lett, az elismerést Borbásné Gazdag Gabriella, az énekegyüttes alapító karnagya vette át. A Gizella Nőikar 2002-ben alakult Veszprémben, az énekegyüttes a kezdetektől aktív résztvevője a város és a megye zenei életének, országos rendezvényeknek. Több hazai és nemzetközi versenyen értek el kiemelkedő eredményt.

 

A 2018. évi megyei év vállalkozója díjat vehette át Fodor Gyula, a Fodorvin Családi Pincészet tulajdonosa. A laudációban elhangzott, a borászatot 1990-ben alapította feleségével. A díjazott abban hisz, hogy mindig a jobbra kell törekedni, ezért pincészetük folytatja a fejlesztéseket. Az év megyei vállalkozója díjat vehette át Péringer Zoltán, a hét éve alapított Péringer Csempe ügyvezető igazgatója. A díjazott úgy fogalmazott, amennyiben végigsétál a városban, és elégedett ügyfelekkel találkozik, akkor teljesítették feladatukat, jól végzik munkájukat.

Az ünnepségen műsort adott a Gizella Nőikar, közreműködött Teleki Gergő zongoraművész. A rendezvényen kisfilmmel emlékeztek meg Demján Sándorról, a VOSZ örökös elnökéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!