óvoda is épülhet

2018.11.07. 17:30

Tornacsarnokkal bővült a katolikus iskola Ajkán

A kormány támogatásával új tornacsarnokkal bővült a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola Ajkán. A tornacsarnok átadása előtt Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érsek főpásztora hálaadó szentmisét celebrált.

Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Rednágel Zsuzsanna

A szentmise után Mail József, a Veszprémi Főegyházmegye gazdasági helynöke megköszönte mindazok közreműködését, akik segítették létrehozni, megvalósítani az új tornacsarnokot. Elmondta, hogy a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola új tornacsarnoka 380 millió forintból épült meg. Hozzátette, eddig az iskola fejlesztéseinek összértéke több mint egymilliárd forint, és bízik abban, hogy tovább folytatódik ez a folyamat, tervben van egy katolikus óvoda megvalósítása is.

Fotó: Rednágel Zsuzsanna

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédében úgy fogalmazott, szimbolikusnak is mondható, hogy egy egyházi iskola új tornacsarnokának avatását éppen november 7-én ünnepelhetik. November hetedike egy olyan nap, amelyen sokáig a „nagy októberi szocialista forradalmat” ünnepeltették, amelyben a vallást és az egyházakat üldözték, és évtizedek alatt 100 millió ember esett áldozatul a kommunizmusnak – fogalmazott.

Hozzátette, az ajkai katolikus iskola tornacsarnokának megvalósulását az állam pályázati úton 250 millió forinttal támogatta és a Veszprémi Egyházmegye 130 millió forinttal egészítette ki. Elmondta, hogy négy évvel ezelőtt az alsó tagozat épületének fejlesztésével kezdődött el az iskola korszerűsítése, majd két évvel ezelőtt az iskola központi épülete épült fel, most pedig egy új tornacsarnok.

Soltész Miklós kijelentette, hogy az állam támogatni fogja a katolikus egyház óvodaépítési programját, melynek részeként a római katolikus iskola szomszédságában megépülhet majd egy új óvoda.

Az ünnepi átadás zárásaként a SUN-DOME karate sportegyesület és Szánóczki Szilvia testnevelő közös műsorát láthatták az iskola énekkara közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!