Pályaorientáció

2017.12.08. 07:00

4 óra alatt húszféle előadás – Szakmai napot tartottak

Először szerveztek pályaorientációs napot a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban a közelmúltban.

Marton Attila

A középiskoláknak ettől a tanévtől kezdve egy tanítás nélküli munkanapot pályaorientációs célra kell felhasználniuk. A balatonalmádi gimnáziumban a napokban tartották meg ezt a rendezvényt, amelyre öregdiákokat, egyetemek és multinacionális cégek képviselőit is meghívták. A mintegy négy óra alatt közel húszféle előadás hangzott el. A program elején a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának munkatársai beszéltek arról, mire jó az informatika, és az egyetemen szerzett ismereteket hogyan lehet hasznosítani a munkaerőpiacon.

 

 

Ezután nyolc teremben előadásokon vehettek részt a diákok, tájékoztatta lapunkat Dudásné Pirik Mariann igazgatónő. A szekciókban például öregdiákok tartottak beszámolót egyetemi tapasztalataikról és saját szakmájukról, míg autóipari cégek képviselői a jövő lehetséges robotjairól és a náluk végezhető mérnöki feladatokról számoltak be. Az orvostudomány iránt érdeklődők angol nyelven hallgathatták meg egy amerikai mikrobiológus előadását, míg a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársainál pályaorientációs felmérést és önismereti teszteket is kitölthettek a diákok, akik több standnál külföldi továbbtanulási lehetőségekről is tájékozódhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!