Még formálódik a csapat

2018.09.13. 15:25

A Kielce ellen kezdi meg a szereplést a BL-ben a Telekom Veszprém

Már formálódik a csapat, lépésről lépésre haladunk. Eddig benne volt a lábakban az alapozás, de most már a frissítés zajlik, sokkal több ereje van a játékosoknak, és sokkal többet futnak majd, mint amit eddig láthattunk – taglalta a szombati Bajnokok Ligája-rajt előtt Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes vezetőedzője.

B. Virág Rita

Ljubomir Vranjes elégedett volt a látottakkal Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette hagyományos, a BL-indulás előtti rangsorát, ahol a Telekom Veszprémet – sokak meglepetésére – csak a magyar bajnok MOL-Pick Szeged mögé, a kilencedik helyre sorolták.

– Tavaly megelőztük a Tisza-partiakat, de szerintem ennek a rangsornak nincs különösebb jelentősége. A Szeged kifejezetten jól igazolt, sokkal jobb csapata lehet, mint tavaly volt. Úgy gondolom, jó eséllyel pályázik a Final Fourba jutásra is. Amióta a kézilabdában dolgozom, azóta nem volt ilyen erős gárdája a szegedieknek. Azonban azt is mindenki tudja, mi is jóval erősebb garnitúrával rendelkezünk, mint bármikor – reagált Vranjes.

A Telekom Veszprém szombaton kezdi meg a szereplést a Bajnokok Ligájában, 18 órától a lengyel Kielcét fogadja, vagyis rögvest tehet egy nagy lépést a győzelem megszerzésével.

– A Kielce is új gárdát épít, több idősebb játékos is abbahagyta, például Slawomir Szmal vagy Karol Bielecki, illetve meghatározó embereit veszítette el, Manuel Strlek éppen hozzánk igazolt. Mi is hallottuk a pletykákat a lengyelek anyagi problémáiról, állítólag húsz százalékkal csökkentették a fizetéseket is, ám szerintem erre az évadra ez még nem lesz komolyabb kihatással – vélekedett Vranjes mester.

A veszprémi csoportban egyébként már le is játszottak egy mérkőzést, ahol a Löwen hatalmas csatában 35:34-re legyőzte a spanyol Barcelonát.

A meccset megemlítve a veszprémi tréner úgy fogalmazott, a német Löwen hazai pályán a világon az egyik legjobb, bárkit képes megverni, és ezt most be is bizonyította.

– Szerintem rettentő erős csoportba kerültünk, ahol kiszámíthatatlan eredmények is születhetnek. A mai csúcskézi palettája olyannyira kiszélesedett, hogy lehetetlen megjósolni, ki juthat be a legjobb négy közé, a kölni döntőbe. Korábban viszont előre leszögezhettük, hogy a PSG, a Kiel, a Veszprém szinte biztosan ott lesz. Ma ilyet felelőtlenség lenne állítani, annyi jó csapat van Európában – mondta.

A saját csapatára tekintve Vranjes kiemelte, eddig úgy látta, tapasztalta, benne volt a lábakban az alapozáson elvégzett kemény munka, de mostanra frissebbekké váltak a játékosok. Több erejük van és többet fognak futni.

– Természetesen előfordulhatnak majd hullámzások, hiszen a csúcsformánkat mégnem értük el, valamint a belső posztokon szereplő Mahénak, Mackovseknek és Toft Hansennek több idő kell, hogy a pályán is teljesen otthon érezzék magukat – jelentette ki.

Ljubomir Vranjes lapunk előtt nem titkolta, tavaly akadtak problémák az öltözőben, de ezek egy részén – úgy érzi – sikerült úrrá lenniük a játékosokkal.

- Nem kívánom egy edzőnek sem azt, amit tavaly átéltem. Viszont most már nem tekintünk hátra, csak előre, és bízom benne, szombaton minden a tervek szerint alakul – húzta alá a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!