Bölcsőtől a sírig kísérik el az embereket

2018.11.14. 11:30

A szociális munka napját ünnepelték Balatonfüreden

Sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget és őszinte együttérzést is ez a nagyon nehéz, felelősségteljes hivatás, amelynek dolgozói méltán megérdemlik a megbecsülést – így vélekedett a szociális területről Bóka István, Balatonfüred polgármestere a Balaton Szabadidő- és Konferencia-központban.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat boldoggá – utalt egy idézetre a város elöljárója a szociális munka napja alkalmából.

Bóka István szeretetszolgálatnak nevezte a szociális ágazatban dolgozók munkáját, amelynek középpontjában a segítségre szoruló, szeretetre vágyó ember áll. Emlékeztetett, az emberi testtel és lélekkel foglalkozókat ünnepeljük 1997 óta, közel 90 országban, szerte a nagyvilágban, akik élethivatásuknak választották a rászoruló embertársaik megsegítését. A szociális ágazatban dolgozók azokkal az elesett emberekkel foglalkoznak, akik önerőből nem tudnak megküzdeni nehézségeikkel, igazi segítők, akik a problémákra megoldást tárnak fel a segítségre szoruló, vagy a krízishelyzetben levő embertársaink előtt. Áldozatos munkájukkal elkísérik az embereket a bölcsőtől a sírig, ők gondoskodnak az árvákról, az elesettekről, a gyermekekről, az idősekről, segítik a szegényeket, a fogyatékosokat, és a hajléktalanokat is.

 

- Ez nagyon nehéz hivatás, ami sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget és őszinte együttérzést is. E felelősségteljes hivatás elkötelezettjei méltán megérdemlik a megbecsülést – vélekedett a polgármester.

Bóka István Balatonfüred Szociális Tevékenységéért-díjat adott át Veress Jánosnénak, a bölcsőde dolgozójának. A területen eltöltött 25, illetve 30 év után a polgármester virággal köszönte meg Bocskayné Kurucz Mónika, Fodor Nóra, valamint Tompos Mária, a bölcsőde vezetője és Perger Zoltánné, a szociális központ vezetője munkáját. Külön köszöntötte Morvai Jánosnét nyugdíjba vonulása alkalmából.

Az ünnepségen Csincsi Marianna, a Ferencsik János Alapfokú Művészeti iskola tanára adott szép műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!