jótékonyság a gyermekekért

2017.12.13. 07:00

Adománygyűjtés és koncert – Önök is segíthetnek a rászorulókon!

A Veszprém megyei Napló ebben az évben is karácsonyi jótékonysági gyűjtést indított. Az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványon keresztül rászoruló családoknak nyújthatnak támogatást olvasóink egészen december 20-ig.

Polgár Bettina

gyûjtés pápa

Az alapítvány számára minden forint jól jön, mivel a jótékonysági gyűjtéssel is növelt bevételéből kilenc szociálisan rászoruló, maradandó egészségkárosodással, fogyatékossággal élő gyermeket támogatnak.

A nagylelkű adományokból az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány gyógyszerrel, gyógyhatású készítményekkel, illetve gyógyászati segédeszközökkel segítené ezeket a csalá-dokat, továbbá egy esetben a család otthonának akadálymentessé tételéhez nyújtanának anyagi hozzájárulást.A támogatandó kilenc gyermek egyike Horváth Martin, akiről három hónapos korában derült ki, hogy Down-szindrómás.

A most 15 éves fiút édesanyja, Horváth Józsefné gondozza otthon, míg az asszony férje dolgozik. Martin csak kísérővel hagyhatja el az otthonát, és előfordul, hogy megrémül az idegen emberektől, helyzetektől. Mindemellett ügyesen eszik és öltözködik egyedül, ám a gombokkal, cipzárakkal és cipőfűzőkkel nem tud segítség nélkül megbirkózni.A fiatal fiú bőre nagyon érzékeny, ekcémás, illetve a kamaszkorba lépve már a pattanásokkal is meggyűlik a baja, ezért különféle krémekre lenne szüksége. Emellett Martin gyakran küzd gyomorpanaszokkal, sokszor kínozza hasfájás.

A fiúnak magas a láb-feje, ezért jól jönne számára egy gyógypapucs is, akárcsak a megfelelő fogorvosi ellátás.- Martin hiába érte el a kamaszkort, úgy kell foglalkozni vele, akár egy két-három éves kisgyerekkel. De minden gondunk ellenére a családunk legnagyobb kincse Martinka – mondta el az édesanyja.

JÓTÉKONYSÁGI ESTET IS SZERVEZNEK

Az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány részére jótékonysági koncertet és irodalmi estet szervez a Pápai Charity Shop Közösségi Boltot is üzemeltető 7mérföld Közhasznú Nonprofit Kft. A nemes célt szolgáló eseménynek december 17-én, vasárnap 18.30-tól a pápai Petőfi mozi ad otthont. A rendezvényen színpadra lép Szabó Tibor Jászai Mari-díjas színész és zenekara. A szombathelyi Weöres Sándor Színház művésze az est folyamán öt különböző nyelven énekel majd. A Meseautó dallamai mellett teljesen új dalok is elhangzanak, szving- és jazzköntösbe bújtatva. Fellép még Kiss Mari Jászai-díjas színésznő, valamint Fekete Linda színésznő, énekesnő is, így egyedülálló zenei csemegét kaphat a közönség.

Az egyes zenei blokkok között a helyi művészcsoportok, az S. K. Társulat és a Dé-Mol Színjátszó Társulat szórakoztatja a nagyérdeműt. Az est további különlegessége, hogy ekkor nevezik ki a pápai közösségi bolt jószolgálati nagykövetét. A jótékonysági koncertre kétezer-ötszáz, ötezer vagy tízezer forintos áron a Veszprém megyei Napló pápai ügyfélszolgálati irodájában (Fő utca 21.) lehet belépőjegyeket váltani. Akik segíteni szeretnének, de nem tudnak részt venni az esten, támogatói jegyeket vásárolhatnak a Szent István út 4. szám alatti közösségi boltban, illetve a rendezvény napján a pápai Petőfi moziban.

 

 

Az alapítvány részére megnyitott jótékonysági bankszámla száma: 17600042-00358372-00600002, a számlavezető bank pedig a Sopron Bank Zrt. Lényeges, hogy a közlemény rovatban szerepeljen: Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány részére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!