III. Napló állásbörze

2017.09.25. 12:51

Az eddigi legnagyobb állásbörze következik

52 kiállító, 1300 négyzetméternyi stand területen, több ezer állásajánlattal várja majd a látogatókat a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő NAPLÓ – állásbörzén szeptember 27 –én, az Arénában.

Molnár Sándor

Ódor Péter, Néző László, Ovádi Péter és Vezér Dávid a sajtótájékoztatón Fotó: Molnár Sándor

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt, hagyományteremtő céllal rendezte meg először a Pannon Lapok Társasága a veszprémi börzét, amely azóta már hagyománnyá vált, mondta el a szerdai rendezvény előtt megtartott sajtótájékoztatón Ódor Péter a kiállítás egyik szervezője.

Néző László a Napló főszerkesztője köszöntőjében kiemelte, hogy a megyei napilapok különleges helyzetben vannak minden megyében.

– Azon túl, hogy igyekszünk a lehető legfrissebb hírekkel, eseményekkel, jó cikkekkel szolgálni a közönségünket, úgy gondoljuk, hogy ennél több a küldetésünk. Nemcsak az aktuális eseményekről tájékoztatjuk az olvasóinkat, hanem egyfajta közösségszervező, közösségalakító erő is vagyunk. A megyei napilapokon kívül nincs egyetlen egy olyan intézmény sem, amelyik ekkora eléréssel rendelkezik egy-egy megyében. Mi körülbelül 100 ezer embert érünk el egy nap, éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ez nemcsak lehetőség, hanem felelősség is a számunkra – mondta el a főszerkesztő, aki szólt arról is, hogy amíg 2010-ben 10,3 százalékos volt a megyében a munkanélküliség, most 1,8 százalékos és van több mint 6000 betöltetlen állás. Nekünk feladatunk, hogy ezt a feszültséget valamiképpen oldjuk a megyében.

Ódor Péter, Néző László, Ovádi Péter és Vezér Dávid a sajtótájékoztatón Fotó: Molnár Sándor

Ovádi Péter köszönetét fejezte ki a Pannon Lapok Társaságának, amiért egy ingyenesen látogatható, mindenki számára elérhető rendezvényt hoz ismét az ország legszebb Arénájába. Elmondta még, hogy egy olyan esemény kerül már harmadik alkalommal lebonyolításra, amely nagyon fontos a munkavállalóknak és a munkáltatóknak is. – Veszprémben a munkanélküliek aránya két százalék alatt van, mondhatjuk azt, hogy majdnem teljes a foglalkoztatottság. Mégis fontos a börze, mert a munkáltatók látják azt, hogy milyenek a lehetőségek, milyen új szakemberek érkeznek a munkaerő-piacra, a munkavállalók pedig látják a betölthető állásokat, hiszen 52 kiállító lesz jelen és ez már egy olyan széles spektrum, hogy aki idejön, az biztosan tud munkát találni, esetleg munkahelyet váltani – fogalmazott a Fidesz Veszprém megye 1-es számú választókerületi elnöke

Vezér Dávid regionális értékesítési vezető konkrét számadatokkal is szolgált a III. Napló – Állásbörzével kapcsolatban. Elmondta, hogy a lapcsoport történetében ez már a 10. börze, de ez lesz a legnagyobb, amelyet valaha rendeztek. Összesen 52 kiállító, 1300 négyzetméternyi stand területen, több ezer állásajánlattal várja majd a kilátogatókat. Olyan tekintetben is szintet lépnek, hogy nem csak a kiállítók lesznek jelen, hanem programokat is szerveznek, mint például adótanácsadás, önéletrajz tanácsadás, vagy személyes coaching. Minden tekintetben előrelépés lesz a mostani állásbörze, amely szeptember 27-én szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik a Veszprém Arénában.

Nézze meg, kik hirdetnek a III. Napló Állásbörzén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!