Ritkán történik bűneset

2018.01.17. 14:00

Alsóörsön figyelnek az idősekre, az egyedül élőkre is

1992-ben alakult meg a településen a polgárőrség, közel harminc fővel. Petró János elnök a kezdetektől tagja a szervezetnek, mint mondja, kirívó esemény nem történt az elmúlt évben.

Szendi Péter

Petró János a kezdetektől tagja a polgárőrségnek, két éve pedig a vezetőjük. A pályázaton nyert gépkocsival gyakran járőröznek a településen és a környéken Fotó: Szendi Péter

- Jelenleg 15 aktív tagunk van. Most négy új taggal bővültünk, de továbbra is várjuk a jelentkezőket. Két évvel ezelőtt vettem át a polgárőrség vezetését, előtte hét évig voltam titkár – kezdi a beszélgetést Petró János, akinek a háza előtt áll a pályázati pénzből megnyert Suzuki Vitara.

A településen szerencsére jó a közbiztonság, kirívó esemény nem volt. A rendőrséggel kiváló a kapcsolatuk. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán nyerték a négykerék-meghajtású, nagy teljesítményű járművet. – Nagyban megkönnyíti a munkánkat, hetente többször járőrözünk. Az üzemben tartásához nagy segítség az önkormányzat által minden évben biztosított anyagi segítség, amelyre a jövőben is számítunk – folytatja Petró János, aki elmondta, hogy a felszereltségük megfelelő, mindenhol meg tudnak jelenni.

Petró János a kezdetektől tagja a polgárőrségnek, két éve pedig a vezetőjük. A pályázaton nyert gépkocsival gyakran járőröznek a településen és a környéken Fotó: Szendi Péter

Télen odafigyelnek arra, hogy a hegyoldalon az üresen hagyott pincéket és nyaralókat többször ellenőrizzék. Szerencsére eddig még nem történt bűncselekmény, remélhetőleg nem is lesz. A polgárőrök a szolgálati út során odafigyelnek a hajléktalanokra és az idős, egyedül élő emberekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!