lelki elköteleződés

2017.12.05. 20:00

Átadták az év Veszprém megyei önkéntese díjakat

– Fontos, hogy jó akciók szülessenek, amikhez csatlakozni lehet, hogy az embereket megérintse, és úgy gondolják, hogy ezt a feladatot ők is szívesen végeznék, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül – mondta Varga Endre.

Molnár Sándor

Fotó: Penovác Károly

Az év Veszprém megyei önkéntese díjat négy évvel ezelőtt alapították. Két éve döntöttek úgy, hogy a még csak néhány éve önkénteskedők elismerése érdekében, kiosztják az év ifjúsági önkéntese díjat is. Idén a Völgyikút Ház konferencia termében került sor a díjátadóra.

A megyei önkormányzat elnöke, Polgárdy Imre köszöntőjében elmondta, hogy az önkéntesség olyan sokszínű tevékenység, amelyet nem lehet korosztályokhoz, társadalmi rétegekhez besorolni, hiszen a teljes közösségünket érinti.

Fotó: Penovác Károly

– Hiszem azt, hogy az önkéntesség nem csupán a társadalomban való részvételt szimbolizálja, sokkal inkább a lelki elköteleződést, a segítségnyújtást. Büszke vagyok arra, hogy megyénkben egyre nagyobb az önkéntesedésre való hajlandóság. Úgy látom, hogy egyre több fiatal érzi ennek fontosságát – fogalmazott az elnök.

Fotó: Penovác Károly

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Temesvári Balázs a Városom Veszprém mozgalomról tartott előadást, amelyet önkéntesek bevonásával szervez a társaság. Elmondta, hogy már több mint 30 civil szervezettel sikerült felvenni a kapcsolatot és sok értelmes és hasznos programot valósítottak meg.

Fotó: Penovác Károly

Az év Veszprém megyei önkéntese díjat a lovászpatonai Tóth Erika érdemelte ki, aki szívesen segít a faluban a különböző rendezvényeken. 2014 óta rendezik meg az Apáink szülőföldje elnevezésű tábort, amelynek egyik önkéntes szervezője. Az egyhetes tábor kedvéért a szabadságát is feláldozza évek óta. Idén részt vett segítőként az Európai Ifjúsági Olimpián is Győrben. – Nagyon örültem már a jelölésnek is, mert arra sem számítottam. Észre sem veszem, hogy önkénteskedek, mert ez olyan természetes, olyan magától értetődő számomra és nem gondoltam, hogy ez ilyen nagy dolog – nyilatkozta szerényen a díjazott.

Fotó: Penovác Károly

Az év Veszprém megyei ifjú önkéntese Kiss Richárd lett, akit meglepetésként ért a hír, hiszen egy bűvész műsorra kérték fel a szervezők. – Teljesen meglepődtem, elvarázsolták az én napomat is. Aki varázslatos életet kap, az tud maga is varázsolni – mondta a fiatalember, akinek nagyon jó időbeosztásra és a bűvészet szeretetére van szüksége a sok önkénteskedéshez. Szívét-lelkét beleadja a fellépések során, a kórház gyermekosztályán, helyi óvodákban, általános iskolákban, idősek otthonában, városi rendezvényeken és az Új Nemzedék Közösségi Térben.

Az ünnepélyes díjátadót követően fellépett a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport, Kiss Richárd pedig bűvészmutatványaival ejtette ámulatba az ünneplőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!