funk you

2018.07.22. 08:00

Átadták az utcazene-fesztivál díjait

Egy funkyt játszó duó nyerte el a 19. Veszprémi Utcazene-fesztivál szakmai díját.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az elismerést szombaton este adták át a Gizella udvarban. Horváth Gergely, a szakmai zsűri egyik tagja elmondta, magas színvonalú volt az idei fesztivál, a tehetségek közül végül azt emelték ki, aki leginkább utcazenei produkcióval állt elő.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szakmai díjat a Funk You duó nyerte el. Az együttes tagjainak Porga Gyula polgármester adta át a félmillió forintos nyereményt szimbolizáló táblát. Stephanie Semeniuc énekesnő és Bogáti-Bokor Ákos gitáros alkotta duó az 1970-es évek funk zenéjéből merít, és progresszív rockos elemeket is felhasználnak. Az erdélyi formáció tagjai február óta zenélnek együtt, a versenyzők közé a néhány hete rendezett Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál különdíjasaként kerültek. A pénzdíjat lemezkészítésre fordítják.

 

A közönségdíjas a Bárterápia nevű formáció lett, ők szintén ötszázezer forintot vihetnek haza, az elismerést Dörmer Judit, a rendezvényt támogató bank osztályvezetője adta át. A budapesti duó tagjai – Létay Pongrác (gitár, vokál) és Helmeczi Bianka (ének, kazu, csörgő, melodika) – egy éve zenélnek együtt, főként feldolgozásokat játszanak, popzenét és jazzt. A nyereményt hangszervásárlásra és lemezkészítésre fordítják.

Idén másodszor adták át a Horváth Károly-emlékdíjat. A fesztivál egyik alapító-főszervezőjéről elnevezett elismerést a fellépő zenészek szavazták meg. A 300 ezer forinttal járó díjat Sárközi Edina nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!