elsőfokú riasztás Veszprém megyére

2017.10.27. 18:38

Autók csúsztak árokba, viharos szél tombol, kezdődik a temetőjárás

Több autó és egy kamion is árokba csúszott pénteken, amikor sérülések is történtek, a baleseteknél feltehetően közrejátszhatott a hirtelen feltámadt viharos erejű szél, illetve az eső is.

Kovács Erika

Köveskálnál egy személygépkocsi ismeretlen okból lehajtott az úttestről és az árokban tetejére borult, közölte érdeklődésünkre Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens. Egy személy megsérült a balesetnél, torlódás alakult ki a helyszínelés miatt. Nem sokkal később Zircnél is hasonló eset történt, itt is egy személygépkocsi tért le az útról és hajtott árokba, ennél a karambolnál is történt sérülés.

Árokba csúszott egy kamion Kardosrét és Csesznek között pénteken este, félpályás útlezárás mellett végzik a műszaki mentést, nagy torlódás alakult ki a helyszínen. A balesetnél senki nem sérült meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az időjárás csak zordabb lesz a következő napokban, ezen a hétvégén hidegfront érkezik, eső és viharos szél már pénteken délutántól várható. Jelentősen lehűl a levegő, napközben jóval tíz Celsius-fok alatt marad a hőmérséklet, talaj menti fagyra, a magasabb helyeken pedig akár havazásra is lehet számítani. Elsőfokú, azaz citromsárga riasztás van érvényben Veszprém megyére a viharos szél miatt, mely óránként akár a hetven kilométert is elérheti. A közlekedésnél az oldalirányú erős széllökésekre, a csúszós utakra érdemes odafigyelni a biztonság érdekében! Ráadásul megnövekedhet a forgalom is, mert sokan már látogatják a temetőket halottak napja és mindenszentek alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!