botrányos jelenetek egy ajkai véradásnál

2018.10.25. 11:30

Bántalmazta a doktornő a siket nővért?

Megvert egy ajkai doktornő véradásnál egy idősebb, siket nővért, közölte Laczkó Szilvia, aki véradóként szemtanúja volt az esetnek. Kollégája fotót és felvételt is készített a történtekről. A kórház vizsgálatot indított az ügyben, az intézmény vezetése nem tudott az érintettek konfliktusáról.

Kovács Erika

Laczkó Szilvia, az eset szemtanúja: Ma sem tudom felfogni, hogy ez megtörténhetett, ráadásul egy sikert asszonnyal

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Amikor beléptem szombaton munkahelyemen, egy ajkai gyárban a véradó helyiségbe, már ment a szócsata az idősebb nővér és a két fiatalabb között, de elsőre azt gondoltam, ez nem komoly, mindössze munkahelyi évődés kollégák között. Aztán gyorsan kiderült, hogy nem az, és egy rémes történet részese lettem – kezdte még mindig a történtek hatása alatt Laczkó Szilvia.

Laczkó Szilvia, az eset szemtanúja: Ma sem tudom felfogni, hogy ez megtörténhetett, ráadásul egy siket asszonnyal Fotó: Kovács Erika/Napló

A nő így folytatta: egy vékony és a másik kettőnél idősebb nővér megkérte kollégáit arra, hogy segítsenek neki, mert két véradónál is egyszerre járt le a gép. A két fiatal pimaszul válaszolt neki, kelletlenül segítettek, miközben mondták, „úgysem hallja, mert süket”.

– Közben a szócsatába a doktornő is beavatkozott, aki több negatív jelző mellett mindennek elmondta az asszonyt előttünk, véradók előtt, de ő nem szólt semmit, végig mosolygott rám, tette a dolgát. Közben megijedtem, főként, mert először adtam vért, hogy mi lesz itt, ezért megkértem a doktornőt, hogy fejezzék be a vitát – idézte fel a történteket Szilvia. Aztán közölte, az asszony odament Szilviához, hogy bekösse nála a tűt, és elmondta neki, úgy viselkednek vele, mint egy óvodással, elveszik a telefonját, folyamatosan megalázzák. Az orvosnő rákiabált, hogy „mit beszélsz te?” Erre az asszony azt válaszolta, „beszélgetek a véradóval”.

– Miután nálam végzett az asszony, az asztalnál dolgozott, ahol a munkájába belekötöttek a fiatalok. Erre odament a doktornő, ismét elkezdte szidni, mondta neki, takarodjon ki innen, rávágott egyik vállára, hátulról fejbe ütötte, elkezdte rángatni a köpenyénél, amivel a vékony nőt kirántotta az asztal mellől, aki közben megbotlott a szék lábában és elesett. A két fiatal nekünk, véradóknak azt mondta, nem kell vele foglalkozni, ezek műesések és műkönnyek, máskor is eljátszotta – beszélt az esetről Szilvia. A sofőr segítette fel az asszonyt a földről, és ráültette egy székre. Ezt Szilvia elmondása szerint a doktornő meg akarta akadályozni, és azt mondta, „hagyd ott, majd feláll magától!”, majd a doktornő székestől feldöntötte az asszonyt, és rákiáltott, hogy takarodjon ki. Kifelé menet a nővér a nyitott ajtónak nekiverte a fejét, akkor már sírt és azt kérdezte, „Miért csinálod ezt velem, hagyjál békén, kétszer megtámadtál már!” A doktornő erre kilökte az előtérbe, majd becsapta az ajtót. Az asszony sírva kérte a férfit, aki felsegítette, hogy vigye haza, amit a doktornő megtiltott. Szilvia kolléganője, aki véradóként szintén a helyiségben tartózkodott, fotót és felvételt is készített a történtekről.

- Amikor visszaindultunk a munkába a kolléganőmmel, az asszony ott ült sírva a széken. Ma sem tudom felfogni, hogy ez megtörténhetett, ráadásul egy siket asszonnyal. A közösségi oldalon közzé is tettem ezt a szörnyűséget. Ott az asszony ismerősei közölték velem, a nő kedves, barátságos, jó szakember, valóban siket, és tudomásuk szerint a doktornő folyamatosan bántalmazza, alázza, veri. Arról is írtak, hogy a környező településeken is szemtanúi voltak már hasonló esetnek, és levelet írtak az említett ajkai csoport viselkedése kapcsán feletteseiknek.

- Belső vizsgálóbizottságot állítottam fel, amennyiben a vizsgálat lezárul, szívesen adok tájékoztatást, és az érintettek is azután nyilatkoznak a történtekről – közölte megkeresésünkre Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója. Hozzátette, az érintettek konfliktusáról nem rendelkezett információval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!