szakmai cserekapcsolat

2018.05.18. 20:00

Belgiumból érkezett vendégeket fogadtak a városházán

A megyeszékhely belga testvérvárosából érkezett orvoscsoportot köszöntött Porga Gyula polgármester a városházán pénteken.

Marton Attila

Három évtizedes együttműködés

A belgiumi Ottignies-Louvain-la-Neuve és Veszprém háziorvosai közötti együttműködés immár közel három évtizedre tekint vissza: 1990-ben Patrick Piret Gerard kezdeményezésére indult a szakmai cserekapcsolat, amelyben kezdetben háziorvosok, később kórházi orvosok is részt vettek, idézte fel Tóth Imre veszprémi háziorvos. Hozzátette, az évek során a szakmai együttműködés mellett emberi kapcsolatok is létrejöttek, az orvosok és asszistensek kétévente szerveznek közös találkozókat, hol Veszprémben, hol a belga városban.

 

Porga Gyula polgármester köszöntőjében arról beszélt, az önkormányzatok közötti hivatalos kapcsolatokat a civilek közötti személyes kötelékek teszik igazán erőssé.

Sűrű a programjuk

A belga városból tizennégyen érkeztek Veszprémbe, a csoport négy napot tölt Magyarországon. Pénteken a városházi látogatás után délután a pápai Kékfestő Múzeumban látogattak a csoport tagjai és vendéglátóik. Szombatra egész napos budapesti kirándulást terveztek, vasárnap felkeresik a káptalantóti piacot, míg hétfőn Székesfehérvárra szerveznek kirándulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!