kézilabda

2018.02.24. 19:54

BKSE – Gyöngyös: Gólparádé, sima sikert arattak

Végig vezetve, magabiztos sikert aratott a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben. A hazaiak 34 gólig jutottak.

Horváth Gábor

BKSE-Gyöngyös

34:26 (20:16)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Balatonfüredi KSE: Fazekas – HORNYÁK 5 (1), Kasparek 4, Semenov 4, TOPIC 5, SZITA 5, Bóka 2. Csere: ANDÓ (kapus), Debreczeni 2, Kemény 1, Karvatski 4, Németh, Horváth 1, Déber, Varsandán, Máthé 1. Edző: Csoknyai István. Gyöngyös: Hudák – URBÁN 4, MARKEZ 4, Sipeki, Mikita 1, István 2, Kovacsics 2. Csere: Tóth M., Holló (kapusok), Duris 1, KRIVOKAPIC 6 (2), Martins, Lele 2 (2), Gábori 1, Tóth G., Loncar 3. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 6/4.

Topic-góllal kezdődött a meccs, rendre a Füred vezetett. Kettőre nőtt az előny, a hazaiak könnyedén törték át a gyöngyösi védelmet, ám a vendégek is termelték a gólokat, 8. perc: 7:5.

A Fazekas Nándort váltó Andó Arián hétméterest védett, háromra hízott a különbség, 10. perc: 9:6. Már 11:7-et mutatott az eredményjelző, amikor a gyöngyösiek időt kértek.

Fotó: Penovác Károly

Folytatódott a gyors játék, zárkózni tudott a vendégcsapat, ám Topic újabb találatát követően emberhátrányba kerültek a hevesiek. A rutinos Krivokapicot ez nem zavarta, nagy gólt lőtt, 12:10. Andó mutatott be két bravúrt egymás után, Topic pedig megint növelte a hazai előnyt.

A védekezések egyik oldalon sem voltak a helyzet magaslatán, 23. perc: 15:13. Ezután két hazai gól következett, majd Andó mutatott be egy újabb bravúrt. A 27. percben négy volt a különbség a két csapat között, 18:14. A BKSE már 20 gólnál járt, de Krivokapicot továbbra sem sikerült megállítani.

A második félidő újabb Krivokapic-találattal indult, Bóka válaszolt. Potyogtak a gólok, 35. perc: 23:19.

Hatra hízott a fürediek előnye, majd Debreczeni váltott gólra egy lerohanást, időt kért a Gyöngyös, 38. perc: 26:19.

A hazai védekezés feljavult, Andó kiválóan védett és nőtt is a különbség, 42. perc: 28:20. Megroppant a vendégcsapat, Csoknyai edző bátran pályára küldhette a fiatalokat. Innentől kezdve az volt a kérdés, mekkora hazai siker születik, 57. perc: 31:25. Máthé és Horváth is lőtt gólt, majd a egy nagy Andó-védés is maradt még a végére.

 

Csoknyai István: – Gratulálni kell mindkét csapatnak, jó tempójú csatát vívtunk. Támadásban szenzációs dolgokat csináltunk, védekezésünk hagyott maga után kívánnivalót. A második félidőben aztán mindkét szekció jól működött, örülök, hogy a a végén a fiatalokat is tudtam játszatni.

Konkoly Csaba: – Gratulálok a Fürednek, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Mi csak statiszták voltunk sajnos. A védekezésünkről mindent elárul a 34 kapott gól. Egy ideig olyan távolság volt a két csapat között, amire építhettünk volna, ám a második félidőre nem tudtunk megújulni.

Urbán Egon: – Gratulálok a Fürednek. Védekezés nélkül nehéz nyerni ebben a sportágban. Az első félidőben 20 gólt lőttek a hazaiak, szünet után próbáltunk ezen javítani, de nem sikerült.

Andó Arián: – Hajtós meccset játszottunk. Az első félidőben nem állt össze a védekezésünk, a szünet után ez változott, fel tudtuk őrülni az ellenfelet. További sok sikert kívánok a Gyöngyösnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!