szakmai tudás és elkötelezettség

2018.11.13. 20:00

Borbély Zoltán az Év polgárőre

Az Év polgárőre címet adományozta Borbély Zoltán alezredesnek, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) közrendvédelmi osztályvezetőjének, a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület tagjának Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke az OPSZ ünnepségén a Honvéd Kulturális Központban a közelmúltban.

Kovács Erika

Borbély Zoltán: Mindig is nagyra becsültem azokat az embereket, akik adott közösségért, az ott élők biztonságáért mindent megtesznek

Fotó: Kovács Erika/Napló

Borbély Zoltán a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség (VMPSZ) szakmai alelnöke is.

Az elismerés átadásakor elhangzott, Borbély Zoltán 1991-től polgárőr, öt éve tagja jelenlegi egyesületének, a megyei szövetségben 23 éve dolgozik. Rendőrként és polgárőrként is sokat tett a megyében működő polgárőr szervezetek társadalmi elismertségéért.

Borbély Zoltán: Mindig is nagyra becsültem azokat az embereket, akik adott közösségért, az ott élők biztonságáért mindent megtesznek Fotó: Kovács Erika/Napló

Alelnökként a megyében működő polgárőr egyesületek szakmai irányítását, koordinálását végzi. Szakmai tudása, a polgárőrség iránti elkötelezettsége biztosítéka a további sikeres és eredményes munkának. Kezdettől fogva aktívan részt vett a polgárőrség munkájában, az egyesületek megalakításában, népszerűsítésében. Rendőri vezetőként huzamosabb ideig a VMRFK és a VMPSZ közötti koordinációs feladatokat is ellátta. Munkájának, hivatástudatának köszönhetően egyre szorosabb lett a szervezetek közötti kapcsolat, amelyek stratégiai szövetségesei egymásnak a kölcsönös elismerés, megbecsülés mellett. Ez jellemzi a többi együttműködő szervezettel való kapcsolatukat is.

Borbély Zoltán megkeresésünkre azt mondta, mindig is nagyra becsülte azokat az embereket, akik a közösségért, a településeken élők biztonságáért mindent megtesznek.

- Nagyon fontos és szép dolog, amikor az emberek önzetlenül segítenek másokon. Ha elvárjuk tőlük, hogy adott esetben támogatást nyújtsanak, akkor azzal példát mutathatunk, hogy aktívan dolgozunk – fogalmazott.

Méltatta a polgárőrök tevékenységét, akik sokat tettek, illetve tesznek településük biztonságáért, ezzel jelentős segítséget nyújtanak a rendőrségnek is. Szerinte a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület aktív tagjainak létszámát, technikai ellátottságát, felszereltségét tekintve országosan is az egyik legjobbnak mondható. Büszke arra, hogy tagja ennek az egyesületnek, illetve a polgárőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!