a helyiek szolgálatába áll

2018.03.21. 07:00

Közel hatmillió forintból felújították a döbröntei orvosi rendelőt

Közel hatmillió forintból komplex felújítást hajtottak végre a döbröntei orvosi rendelő épületén, ami péntektől újra a helyiek szolgálatába áll.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor / Napló

A keddi átadóünnepségen Cseh Lajos, Döbrönte polgármestere elmondta, egy sikeres belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően újulhatott meg a falu Fő utcáján található létesítmény. Az elnyert 5,5 millió forint támogatásból, illetve a beruházáshoz hozzátett 300 ezer forint önrészből többek között elvégezték a rendelő akadálymentesítését és hőszigetelését, kicserélték a nyílászárókat, a burkolatokat és a vizesblokkot, valamint korszerűsítették a gépészetet.

Fotó: Polgár Tibor / Napló

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő emlékeztetett, 2017-ben a Belügyminisztérium két körben összesen 17 milliárd forint pályázati forrást különített el az önkormányzatok számára. Hozzáfűzte, egy kistelepülésnek rendkívül fontos az orvosi rendelő megléte, hiszen ez növeli a falu megtartóerejét a lakosságszámra vonatkozóan. Éppen ezért az elmúlt időszakban csak a Pápa környéki községekben több tucat rendelőt újítottak fel állami forrásból. Kovács Zoltán kiemelte, emellett a kormányzat tavaly és idén is 130 ezer forinttal megemelte a praxispénzt, vagyis a háziorvosok havi támogatását. Az országgyűlési képviselő megjegyezte, háziorvosonként négymillió forint támogatás nyerhető el üres praxis betöltésére, miközben 2018-ra a kormány 1,25 milliárd forint praxispályázati keretet biztosít. 2017-ben egyébként 148 új pályázóval kötöttek szerződést háziorvosi praxis betöltésére.

Fotó: Polgár Tibor / Napló

Cseh Lajos rámutatott, Döbröntén az orvosi rendelő felújítása az első, de nem az utolsó beruházás idén, például szeretnének létrehozni egy új buszmegálló-épületet és további parkolókat, valamint tervbe vették az elektromoshálózat korszerűsítését. A felújított rendelőt Reichardt György plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!