Ötvenéve Lovassy!

2017.12.06. 07:00

Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepelték az évfordulót

Kiállítások, előadások és művészeti gála is szerepelt a Lovassy gimnázium matematika tagozatának ötvenéves fennállását ünneplő programsorozatban.

Marton Attila

A művészeti gálán a tagozat jelenlegi tanulói adtak műsort Fotó: Nagy Lajos

Az országban hetedikként, 1967-ben indult el a Lovas- sy gimnáziumban a speciális matematika tagozatos képzés. Az intézményben több átalakuláson ment keresztül az öt évtized alatt ez a képzési forma, de mindig a természet- tudományos tehetséggondozás elismert színtere volt. A középiskolában kiállításokkal, matematikai feladványokkal, szakmai előadásokkal és a tagozatra járó diákok művészeti gálájával emlé-keztek meg az évfordulóról - mondta el Schultz Zoltán igazgató. A matematika tagozaton a szakmai tárgyak oktatásán túl kiemelt hangsúlyt fektetnek a művészeti nevelésre, az egyhetes rendezvénysorozat programjaival ezt is bemutatták. A jelenlegi és volt matematika tagozatos diákok művészeti alkotásaiból, így festményekből, grafikákból és egyéb technikával készült alkotásokból nyílt kiállítás.

A művészeti gálán a tagozat jelenlegi tanulói adtak műsort Fotó: Nagy Lajos

Az iskola épületében reggelente cédulákon helyeztek el matekfeladatokat, a helyesen megoldott feladványokért csokoládét kaptak a diákok, míg a legtöbb feladatot teljesítő osztályt tortával jutalmazták. A matematikai játszóházban érdekes logikai játékokkal ismerkedhettek meg a tanulók, például ördöglakatokkal, mágneses térbeli építőjátékkal és háromdimenziós tetrisszel. A tagozat egykori tanulói szakmai előadásokat tartottak, például a mesterséges intelligenciáról, az energiapiacokról, a felhőalapú tárhelyekről és számítástechnikáról is hallhattak a diákok. A programsorozat zárásaként művészeti gálán mutatkoztak be a gimnázium jelenlegi matematika tagozatos tanulói. A műsorban hangszeres produkciókkal, néptánccal és modern tánccal léptek fel, valalmint Örkény István írásaiból készített jeleneteket is bemutattak a diákok. A gálán Porga Gyula polgármester köszöntötte Békefi Zsuzsanna tanárnőt, aki a legtöbb, összesen tizenhét tagozatos osztályban tanította a matematikát. Az iskola az évforduló alkalmából a tagozat történetét és érdekességeit bemutató honlapot is létrehozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!