A Szép a május nem jut Európába

2018.02.24. 21:07

Nem Süle Zsolt nyerte A Dal versenyét sem az akusztik versenyt

Február 24.-én a Duna és a Duna World csatornán 20:30-kor kezdődő műsorban a szakmai zsűri négy produkciót juttat majd tovább melyek közül, már a nézők által sms-ben, vagy A DAL applikáción küldött szavazatok döntik el, hogy kié lesz Magyarország legjobb dala, ki képviselheti hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban május 10.-én.

Horváth Virág

Süle Zsolt Veszprém emblematikus alakja. Énekes, dalszerző, szövegíró. A Story bulik, az LGT emlékzenekar koncertjei, a Mozizenekar lemezei, színházi darabokhoz megírt szerzeményei, a zongoradal, valamint az ÉSTE Formáció kompozíciói mind, az ő zenei sokoldalúságát bizonyítják.

Fontos megemlíteni, hogy a „Zöld a május” szövegét és zenéjét is Zsolt szerezte.

Legutóbbi szereplése alkalmával a második legmagasabb pontszámmal jutott tovább a döntőbe.

Zsolt első alkalommal kapott ekkora nyilvánosságot, ezért érthető, hogy kevesebb potenciális szavazóval számolhat, mint vetélytársai, akik közül többen is országosan ismert, vagy korábban már képernyőre került előadók.

Zsolt veszprémi  kultúrát vitt nagyközönség elé a TV képernyőin keresztül.

Veszprémi zenész kollégák, barátok működnek közre az élő adás során. Nagy Gergely gitáros, Ruha Arnold hegedűs, Kulics Ádám dobos kíséri Zsolt dalát. Basszusgitáron Bodnár Péter hangmérnök és producer erősíti a csapatot.

Egy város szurkol Zsoltnak, aki mint korábban nyilatkozta : nem tudok eléggé hálás lenni a rengeteg szavazatért, segítségért, összefogásért, amit, a barátoktól, családtagoktól, művész kollégáktól, a média munkatársaitól, a kézilabda csapattól, a focicsapattól, és  a  Veszprémiektől  kaptam.

A zsűri döntése mellett a nézők szavazatainak köszönhetem, hogy ott lehetek  február 24-én a A DAL döntőjében.

Rengetegen szurkolnak Zsoltnak a megyében:

Váradi Viktória: Nagyon ritkán követem a tévéműsorokat, de mivel a zene mindig is közel állt hozzám, ezért A Dal kötelező műsor. Különösen örülök, hogy végre egy veszpréminek is szurkolhatok, van kiért izgulni és nagyon remélem, hogy meg sem áll a portugáliai Euróvíziós Dalfesztivál színpadáig. Hajrá Zsolti, egész Veszprém neked szurkol!

Boldizsár Éva Viktória: Minden évben lázban égek, mikor elkezdődik a Dal és kiderülhet, hogy ki képviseli hazánkat az Eurovíziós dalfesztiválon. Az idei évben még izgatottabban várom, hiszen Veszprém is képviselteti magát Süle Zsolt személyében. A Zöld a május című dal már első hallásra belopta magát a szívembe, ami azóta fokozódott. Örülök neki, hogy végre egy igazi magyar dal is bekerült a döntőbe. Jó előre lemondtam minden programomat szombatra, hogy a tévé előtt ülhessek és szívvel-lélekkel szurkolhassak Zsoltinak.

Jerry D. Short: Harminc éve kezdtük együtt , és a gyümölcs beérett ...Büszkék vagyunk rád ! Jerry D. Short & a Team

Zsolt elmondta fellépése után, hogy nagyon boldog, és nagyon büszke zenésztársaira, akikkel együtt állhatott hétről hétre A Dal színpadán.

 Üzenj Te is Zsoltnak, küldd el jókívánságaidat a [email protected]-ra! 

 

Szép volt, Zsolt! Gratulálunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!