közös erővel

2017.11.17. 14:00

Évek óta vártak a lovasiak a járdára, most végre megépül!

A település önkormányzata idén is takarékos, racionális gazdálkodást folytatott. Lovas egyik legforgalmasabb utcájában, a Balatoni úton, mintegy 500 méter hosszban járda épül, melyet az önkormányzat saját pénzből finanszíroz.

Szendi Péter

Balról-jobbra: Szabóné Jámbor Eszter aljegyző és Ferenczy Gáborné polgármester a Balatoni út mentén épülő új járdán. A beruházás költsége 22 millió forint, melyet az önkormányzat finanszírozott. Fotó: Szendi Péter

- Sajnos nem volt lehetőségünk pályázni erre a nagy volumenű projektre, melynek költsége eléri a 22 millió forintot. A lakosság már évek óta kérte az önkormányzatot, hogy a forgalmas útszakasz mellé járda épüljön. Ez szerencsére most megvalósul, köszönhető az elmúlt évek takarékos költségvetésének – kezdi Ferenczy Gáborné polgármester.

Balról-jobbra: Szabóné Jámbor Eszter aljegyző és Ferenczy Gáborné polgármester a Balatoni út mentén épülő új járdán. A beruházás költsége 22 millió forint, melyet az önkormányzat finanszírozott. Fotó: Szendi Péter

Az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztésére a Belügyminisztérium pályázatot írt ki. Ebből Lovas a Kövestetőn lévő utcák nagy részét tudta portalanítani, újságolta örömmel Ferenczy Gáborné. –Ez is egy komoly beruházása volt a településünknek, hiszen a lakosság nagy örömére a belterületi utakat martaszfalttal felújítottuk, mindezen fejlesztés a külterületi utakat sajnos nem érintette. Itt szeretném köszönetemet kifejezni Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek, aki nagyon sokat tett eddig is Lovasért, és bízunk benne, hogy a további pályázatoknál is a segítségünkre lesz.

A falu első embere megköszönte a képviselő-testület munkáját, a lakosság hozzáállását, a civilszervezetek, a hivatal és az önkormányzat dolgozóinak a munkáját a különféle rendezvények során. Kiemelte, hogy az idei Lovasi esték, a falunapok, a szüreti fesztivál és a Márton napi vígasság sikeres volt. Már javában szervezik a jövő év január közepén induló Lovasi esték előadássorozatot. Ismét szeretnének olyan nívós és elismert előadókat meghívni, akikre garantált a teltház a faluház nagytermében. December 23-án pedig a lovasi gyerekek a Templom téren, Márffyné Eredics Eszter vezetésével Betlehemes műsort adnak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!