ülésezett a védelmi bizottság

2018.11.28. 07:00

Felkészülten várják a telet megyénkben

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság (VMVB) kedden ülésezett a Megyeháza épületében, ahol a „téli rendkívüli időjárásra történő felkészüléssel kapcsolatosan végrehajtott és tervezett feladatok” is napirenden voltak.

Juhász-Léhi István

- Együtt, közösen vizsgáljuk meg azt, hogy az előző évhez képest van-e változás. Tudjuk, hogy mire számíthatunk a kiemelt útszakaszon, ahol problémák szoktak lenni az időjárás miatt – ezekkel a szavakkal kezdte a sajtónyilvános napirendi pontot Takács Szabolcs kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke, aki kiemelte, hogy állandó kapcsolatban vannak a katasztrófavédelemmel, a megyei rendőr-főkapitánysággal, a Közúttal, a gáz- és áramszolgáltatóval és mások mellett a közlekedési vállalattal is. Szólt arról, hogy állandó tájékoztatást kapnak a közútkezelőtől és a légvédelmi irányítástól – utóbbiak napi szinten juttatják el időjárási adataikat a VMVB-nek.

181 befogadóhely ellenőrzésén van túl a megyei katasztrófavédelem, amelyek megfelelnek a kívánt követelményeknek, tudtuk meg Dányi Béla megyei katasztrófavédelmi igazgatótól. Pontosították a rendszeres ellátást igénylő betegek és a szülés előtt álló kismamák településenkénti létszámát is, hiszen az esetleges mentés szempontjából nagyon fontos adatokról van szó. Ugyanakkor felhívták a veszélyes árut szállítók fuvarozók figyelmét a járművek téli felkészítésére és a szabályok betartására. Elhangzott az is, hogy megtörtént a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állományának és technikai eszközeinek felkészítése.

Fekete János, a Közút Veszprém megyei igazgatója arról tájékoztatott, hogy 12 gépük végzett alászórást a Bakonyban. Szóba került, hogy a 82-es és 83-as úton a tehérgépjárművek kitiltása idén is „képben lehet” a közösségi közlekedés és a lakosság biztonságos közlekedése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!