A szociális ellátásnak biztosítanak helyet

2018.02.03. 11:30

Felújítják az egykori pápai véradó épületét

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 150 milliós pályázati támogatást kapott a város az egykori véradó épületének felújítására. A munkaterületet csütörtökön adták át a szakembereknek.

Polgár Bettina

A munkaterületet csütörtökön adták át. A képen jobbra Áldozó Tamás polgármester Fotó: Polgár Bettina

Rádi Róbert, a projektet koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője kiemelte, a létesítmény 1969-ben épült betonvázas technikával, amely napjainkra már mindenféle szempontból elavultnak mondható. Megtudtuk, a felújított épület a Család- és Gyermekjóléti Központnak, illetve a Fogyatékosok Nappali Intézményének ad majd helyet.

A munkaterületet csütörtökön adták át. A képen jobbra Áldozó Tamás polgármester Fotó: Polgár Bettina

- Ha az épület teljes körű hőszigetelést kap, illetve a külső nyílászárókat a pályázat tartalma szerint kicserélik, akkor a korábbihoz képest ötven százalékkal javulni fog az energetikai állapota. Ehhez hozzátartozik a fűtési rendszer teljes megújítása is – fejtette ki Rádi Róbert.

Rádi Róbert ismertette: beépítenek kondenzációs kazánt, korszerűsítik a villamos-energia-rendszert, részleges burkolatcserét végeznek, és felvonó is helyet kap itt.

Mint mondta, a földszinten többek között két foglalkoztató, ebédlő, illetve konyha kap helyet, az első emeleten pedig irodákat alakítanak ki a Fogyatékosok Nappali Intézménye számára. A második és harmadik emeleten a Család- és Gyermekjóléti Központot helyezik majd el. Itt irodákat, konferenciatermet és ügyfélfogadó pultot alakítanak ki, az épület környezetében pedig parkolót létesítenek.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere rámutatott, a munkák megkezdése előtt egyeztettek a Fogyatékosok Nap-pali Intézményében ellátottak hozzátartozóival. Elmondta, a TOP-os pályázat keretében 150 millió forintot nyertek az épület felújítására, a teljes beruházás azonban várhatóan 220 millió forintba kerül majd. A különbözetet egyrészt saját forrásból biztosítják, illetve a pályázat nem tartalmazza az épület környezetének rendezést, így ezt hitelből finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!