Soproni Fotóklub

2018.10.01. 17:30

Fotósok szállták meg a harci helikoptert Veszprémben

Szakmai látogatáson vettek részt a Soproni Fotóklub tagjai a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárának udvarán kiállított Mi-24D harci helikopternél.

Balogh Ákos

A fotográfusok a helikoptert felújító csapat meghívására érkeztek a megyeszékhelyen kiállított technikai eszközhöz, mely az elmúlt időszakban folyamatos felújításon esett, esik át. A helikopter külső és belső elektromos rendszerét is felújították a hagyományőrző szakemberek, így különleges fotótémát és egyedi fotózási lehetőséget nyújtva a fotósoknak.

 

Roth Balázs, a fotóklub titkára érdeklődésünkre elmondta: a Mi-24-es fotózása értékes tapasztalatok gyűjtésére adott lehetőséget, ritkán van mód testközelből ennyire szabadon fotózni egy legendás helikoptertípust. Az ilyen fotózások segítenek a klub tagjainak, hogy tovább fejlődjenek, bár korábban a tagok közül néhányan jártak már különböző országokban repülőnapokon, illetve honvédségi gyakorlatok sajtónapjain, de ezek az események más jellegűek, nincs mód elmélyülni egy egy technikai eszköz fotózásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!