jótékonyság

2017.10.25. 14:00

Gálaműsort szerveztek a plébániaház javára

Telt ház fogadta a plébánia felújításának érdekében szervezett jótékonysági gálaműsor fellépőit szombat délután a lesencetomaji művelődési házban.

Szám Dorottya

Fülöp Zoltán jelképesen átadta az adományt Fotó: Szám Dorottya

A község polgárai ismét megmutatták, mekkora összefogásra képesek, ha egy közös jó ügyről van szó. A jótékonysági kulturális műsort a lesencetomaji önkormányzat és egyházközség, valamint a Fidesz-KDNP ajkai alapszervezete szervezte a felújításra szoruló lesencetomaji plébániaházért.

A helyi citerazenekar is fellépett a műsorban

A gálán köszöntőjében Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatokon keresztül eddig mintegy 9,5 millió forinttal támogatta a munkálatokat, ez azonban korántsem fedezi a tényleges költségeket. Emiatt indították el azt a jótékonysági akciót, amely a Szent Anna-napi búcsú tombolájával kezdődött. A műsorban Molnár Csaba szavalta el Lesence ébredése című versét, balatoni népdalfeldolgozásokat és külföldi kórusműveket hallhattak a vendégek az Ajkai Pedagógus Női Kartól és az Ajkacsingeri Borostyán Férfikartól. Lesencetomaji és lesenceistvándi zeneiskolás növendékek adtak elő gyermekdalokat és komolyzenei műveket Király Lajos és Király Emőke vezetésével. Nagy tapssal fogadta a közönség a Lesencetomaji Citera Zenekar által előadott népdalokat, valamint Németh Csaba ajkai bariton énekművészt, aki ismert operett dalokkal, népszerű régi slágerekkel állt színpadra a közönséget is megénekeltetve. Végül az Ajka-Padragkút aranysarkantyús néptáncegyüttes fiataljai adtak fergeteges műsort.

Fülöp Zoltán jelképesen átadta az adományt Fotó: Szám Dorottya

A gála zárásaként Fülöp Zoltán, a Fidesz ajkai szervezetének elnöke jelképesen átadta Mészáros László polgármesternek és Szabó Zoltán plébánosnak a plébániaház felújítására eddig összegyűlt egymillió forintos támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!