"élő halottak vagyunk"

2018.05.20. 14:15

Borzalom, ami nálunk történt – mondja a meggyilkolt sólyi kislány édesapja

Borzalom, ami nálunk történt, élő halottak vagyunk, amióta eltűnt a lányunk. Mielőtt elment pénteken délután, annyit mondott a testvérének: gyere Dani, itt van Feri, menjünk vele focizni! Aztán elment, és azóta nem láttuk - ezt mondta Győző, Adrienn édesapja, amikor vasárnap a családnál jártunk.

Kovács Erika

Győző, az édesapa kislánya kedvenc könyveivel, gyermeke nagyon szeretett olvasni

Nem tudnak napirendre térni a sólyi emberek a történtek felett. Győző, az édesapa abban a szobában ült némán, ahol kislánya a legtöbbet tartózkodott, kedvenc időtöltése volt az olvasás. Nagyon szerette a lovakat, ilyen játékokat is gyűjtött. Amikor tehették, kivitték a kislányt lovagolni a helyi lovardába, a gyermek imádta az állatokat.

Győző, az édesapa kislánya kedvenc könyveivel. Adrienn nagyon szeretett olvasni

- Emlékszem, a kislányom rollerezés közben bekiáltott a testvérének: Dani, itt van Feri (a feltételezett elkövető – a szerk.), menjünk vele focizni! Gondoltam, a kislányom rollerezik tovább az utcában, azért nem jön be, én meg a fürdőszobában tartózkodtam, mert készülődtem a munkába, a feleségem dolgozott. Aztán a kislányom nem érkezett meg, ezért szóltam a rendőrségnek, mert ilyen még soha nem fordult elő – emlékezik az édesapa. A család háza előtt valaki mécsest és virágot helyezett el.

Csincsi Éva, aki óvónője volt a kislánynak, azt mondta, bűbájos, kedves, de nagyon zárkózott gyermeknek ismerte Adriennt. Utalt arra, hogy mutattak neki a rendőrök egy fantomképet a feltételezett elkövetőről, akit szintén az óvodából ismert, magatartása miatt a csoportból is ki kellett emelni, családi körülményei nem voltak rendezettek.

A faluban megtudtuk, hogy a feltételezett elkövető családja korábban Hajmáskéren élt, a lakótelepen, az ottani lakásból ki kellett költözniük, így kerültek egy családi házba. Arról is beszéltek, hogy többször látták Ferit biciklizni Sólyban.

Ebben a házban lakik a feltételezett elkövető Hajmáskéren

Hajmáskéren több rendőrautót láttunk, a házból, ahol a család lakott, egy asszony jött ki, aki azt mondta, övé a ház, a bérlői nincsenek itthon. A nő Ferit rendes gyereknek ismerte, úgy mondta, biztos abban, hogy nem ő az elkövető. Ezt erősítette meg neki a fiú édesanyja is. Az asszony úgy tudja, hogy a rendőrök ebből a házból vitték el Ferit a rendőrségre. A háztulajdonos elmondta azt is, hogy tudomása szerint az anya közmunkásként dolgozik az önkormányzatnál, az apa főként alkalmi munkákat vállalt.

Ma is több rendőrautót láttunk Hajmáskéren Fotó: Kovács Erika / Napló

Hajmáskéren egy fiatalember neve mellőzésével arról beszélt, hogy egy iskolába járt Ferivel, aki általános iskolás korában kikötötte a tanárt a székhez, a folyosón pedig lövöldözésre utaló mozdulatokat tett diáktársaira.

Egy szintén neve elhallgatását kérő asszony elmondta, tudomása szerint a kislány kezét hátul összekötözték, a nyakán pedig hurok volt.

Legfrissebb információink szerint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és a nyomozás során beszerzett újabb bizonyítékok alapján előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!