felfüggesztett fogház a vétkesnek?

2018.10.09. 20:21

Halálos motorbaleset: rosszul lett a lebénult Niki a tárgyaláson

Egy év tíz hónap fogházbüntetést kapott négy évre felfüggesztve, és hét évre eltiltotta a vezetéstől R. R.-t elsőfokú, nem jogerős ítéletében a bíróság kedden.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A férfi 2016 májusában autójával egy motoros konvojnak csapódott, eközben egy nő a helyszínen meghalt, két fiatal nő pedig maradandó sérülést szenvedett. A tárgyaláson a baleset lebénult sérültje eszméletét vesztette, mentő vitte kórházba.

Niki a veszprémi bíróság épülete előtt Fotó: Kovács Erika/Napló

R. a bíróságon azt mondta, nagyon sajnálja, ami történt, majd bocsánatot kért az elhunyt családjától és a sérült motorosoktól, akik megjelentek a tárgyaláson. A szakértők kijelentették, R.R.-nek enyhe fokú alvási apnoéja, azaz alvászavara van. A férfi korábban azt mondta, elaludt vezetés közben, emiatt történt a baleset. Az ügyész letöltendő fogházbüntetést, a vádlott és védője pedig három nap gondolkodási időt kért.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A tárgyaláson megjelent a motoros-érdekképviselet és az egész országból félszáz motoros.

A balesetről megírtuk, a 82-es számú úton Gyulafirátótnál egy Zirc felől közlekedő motoros konvojba szemből belecsapódott egy Audi, amit egy 19 éves győrújbaráti férfi vezetett. Egy 41 éves nő a helyszínen meghalt, egy fiatal lány lebénult, egy másik fiatal nőnek roncsolódtak a lábai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!