itt a fűtés szezon, vigyázzunk!

2018.10.17. 10:56

Három ember került kórházba szén-monoxid miatt Pápán

Kedden, a késő esti órákban szén-monoxid szivárgás gyanúja miatt riasztották mentők a pápai hivatásos tűzoltókat Pápára, egy Táncsics Mihály utcai lakásba. Mivel a lakásban a raj kimutatta a mérgező gáz jelenlétét, ezért megtiltották a meghibásodott kazán használatát. A mentők három embernél állapították meg szén-monoxid mérgezés gyanúját, ezért őket kórházba szállították.

katasztrofavedelem.hu

Bár az éjszakai eset szerencsés kimenetelű volt, könnyen történhetett volna végzetes baleset is a nyílt égésterű kazán hibája, és a megfelelő szivárgásjelző készülék hiánya miatt. A katasztrófavédelem újra felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a fűtési szezon kezdetével fokozottan ügyeljenek fűtőberendezéseik állapotára. Nem csak a nyílt égésterű készülékek, hanem valamennyi fűtőeszköz esetében fontos szakemberrel ellenőriztetni készülékeiket. A kéménytüzek megelőzése érdekében pedig vegyék igénybe az ingyenes kéményseprési szolgáltatást, és saját és családtagjaik biztonsága érdekében szerezzenek be mielőbb szén-monoxid érzékelőt. Néhány ezer forint életet menthet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!