Javuló oktatási körülmények

2018.10.05. 11:30

Három iskola újult meg mintegy százötvenmillió forintból

Befejeződött a sümegi Ramassetter iskola, a Csabrendeki Általános Iskola és a Gógánfai Általános Iskola dabronci telephelyének infrastrukturális fejlesztése, amely a nevelés, oktatás eredményességének javítását célozta.

Tóth B. Zsuzsa

Bebesi Józsefné, Lampert Tamás, Végh László, Sümeg polgármestere és Szabó Lajos Konrád a sümegi Ramassetter-iskola udvarán a kondiparknál

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A csütörtöki projektzáró ünnepségen Szabó Lajos Konrád tankerületi igazgató köszöntőbeszédében elmondta, hogy a tankerületi központ 11 intézmény fejlesztésére pályázott, ötre nyertek támogatást.

Bebesi Józsefné, Lampert Tamás, Végh László, Sümeg polgármestere és Szabó Lajos Konrád a sümegi Ramassetter iskola udvarán a kondiparknál Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Külön öröm számunkra, hogy ebből három a Sümegi járáshoz kötődő intézmény. Országos szinten hozzávetőlegesen 30 milliárd forintból indult el 418 hasonló projekt, ebből nagyjából 180 készült el határidőre. Ebben a mi öt projektünk is benne van. A beruházások a nyári szünetben folytak, nem zavarták az oktatást – mondta az igazgató, és köszönetet mondott az együttműködésért mindenkinek.

Bebesi Józsefné, a Ramassetter iskola intézményvezetője arról beszélt, hogy az iskola tornatermeiben késő estig több száz diák és sportoló mozog, a felújítás mindannyiuk sportolási lehetőségeit megkönnyíti.

– Az állagmegóvás, korszerűsítés mellett új fejlesztések is készültek. Megújultak a vizesblokkok, a szertár, öltözők, azok bútorzatai, a tetőszerkezet, testnevelési felszereléseket vásárolhattunk – mondta Bebesiné. A csabrendeki iskola intézményvezetője, Gősi Zoltán elmondta, hogy az épület teljesen megújult, kicserélték a nyílászárókat, megújult a padozat. Jól felszerelt, felújított tornaterem várja a diákokat.

Lampert Tamás, a projektek szakmai vezetője a fenti két iskola felújításáról beszélt részletesen. Elmondta többek közt, hogy kondiparkkal és fedett játszóhellyel gazdagodott a sümegi iskola, a legnagyobb felújítások a tornatermi öltözőszárnyat érintették. Megújult a szertár, új bejárati ajtót kapott az épület. A csabrendeki iskolában gipszkartonoztak, megújult egy tanterem, két mosdó.

Badacsonyi Győző, a projekt egyik szakmai vezetője a gógánfai iskola dabronci telephelyén végzett munkákról beszámolva elmondta, hogy ott jól felszerelt sportudvart alakítottak ki, az oktatás, sport hatékony feltételeit bővítve. Kültéri fitneszgépekkel, kis labdarúgó- és röplabdapályával gazdagodott az intézmény, kitűnő körülményeket teremtve a testneveléshez.

Simon Lajos, Dabronc polgármestere a megvalósult projektekkel kapcsolatban az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

A Ramassetter iskola több mint 51 millió, a dabronci 50 millió, a csabrendeki iskola több mint 58 millió forintot költhetett fejlesztésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!