Nem erre számítottunk!

2018.09.29. 19:49

Hazai pályán kapott ki a Telekom Veszprém

Korábban ritka vendég volt a csalódottság a Veszprém Arénában, ám a tavalyi szezon óta egyre többször kell megbirkóznia ezzel az érzéssel a bakonyi közönségnek. A Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese csalódást keltő játékkal hazai pályán kapott ki a mindössze tíz emberrel játszó Vardar Szkopjétól a Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém-HC Vardar 25-27 (11-13)

Veszprém, 5000 néző. V.: Geipel, Helbig (németek). Telekom Veszprém: STERBIK – Gajic 5 (2), Nagy 4, Blagotinsek 2, MACKOVSEK 4, Terzic, Strlek 1. Csere: Mikler (kapus), Lékai, Toft Hansen, Nenadic 2, Ilic 1, Tönnesen 2, Nilsson, MANASKOV 3, Mahé 1. Edző: Ljubomir Vranjes.

HC Vardar: MILOSAVLJEV – Shiskarev 2, Kristopans 3, Skube 2, Kalarash 1, BOROZAN 5, DIBIROV 6 (1). Csere: Cupic 4 (2), MORAES 3, Karacic 1. Edző: Roberto Garcia Parrondo.

Kiállítások: 16, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 6/3.

Hazai pályán még sosem kapott ki a Bajnokok Ligájában a 2017-es Bajnokok Ligája-győztes Vardar Szkopjétól a Telekom Veszprém. A legrangosabb nemzetközi kupasorozatban eddig hat alkalommal találkozott a két együttes, ötször nyert a bakonyi csapat, s mindössze egyszer döntetlenre végeztek a felek. A 2016. április 30-ai 30-30-as eredménnyel véget ért csata volt az eddigi utolsó találkozója a két gárdának.

Most a macedón bajnok azzal a céllal érkezett Veszprémbe, hogy megőrizze eddigi hibátlan BL-mérlegét. A Szkopje az első fordulóban – óriási meglepetésre – saját otthonában győzte a címvédő Montpellier HB-t 27-24-re. A második körben pedig 33-25-re nyert a svéd Kristianstad ellenében.

A találkozó előtt köszöntötték a csapat egykori edzőjét, a sok nagy csatát megélt idősebb Kiss Szilárdot, aki szerint hazai pályán biztosan megnyeri a Szkopje elleni rangadót a Veszprém.

A vendégek kapusedzőjét is nagy taps fogadta, a veszprémiek egyik korábbi legendáját, Dejan Pericset.

A hazai keretből, ahogy már megszokhattuk, Iman Jamali, William Accambray, Ligetvári Patrik és a még mindig sérüléssel bajlódó Gasper Marguc maradt ki.

A vendégeknél régi ismerősként üdvözölhettük Stas Skubét, aki a magyar bajnok Szegedtől igazolt Macedóniába.

 

Cupic kihagyott hetesével indult a jó hangulatú derbi, Nagy remek átlövésével folytatódott. A veszprémiek tizenkilencese rendkívül nagy kedvvel játszott, s nemcsak a védekezésből vette ki részét, hanem a támadásban is szép gólokat lőtt (6. perc: 3-2).

Nem tudott azonban elhúzni a Veszprém, mert kisebb hibák csúsztak be a játékba. Olyannyira, hogy Blagotinsek lerántotta a kis növésű, de annál ügyesebb Skubét, és máris két percre kiszállt a játékból.

Az emberhátrányban Borozan duplájával kétgólos előnyt szerzett csapatának (13. perc: 4-6).

A nagy tehetségnek tartott Milosavljev kapus zsinórban hárította a hazai próbálkozásokat, szerencsére azonban Sterbik Árpád is megmutatta, miért tartják őt húsz éve a világ legjobb kapusának.

Vranjes mester tizenöt perc elteltével időt kért, láthatóan tanácstalanná váltak tanítványai támadásban. Dibirov második találata után Ilic és Nenadic érkezett. Gajic harmadszor vágta Milosavljevbe a lasztit, válaszként Borozan belőtte harmadik találatát (5-8).

Sajnos a cserékkel sem változott a játék képe, sorozatban adta el a labdákat a Telekom, amit könyörtelenül kihasznált a Szkopje, és a 21. percben 6-11-et mutatott az eredményjelző.

Strlek szépített, ám hiába játszott emberelőnyben a Veszprém, Dibirov hétméteresével öt maradt a különbség. Gajic végre akcióból is eredményes volt, aztán Ilic védekezett kiválóan, és a helyzetét is kihasználta, így a 25. percben 9-12-re felzárkózott a Telekom.

A szerb átlövőt kiszórták a játékvezetők két percre, ám a nézők elképesztő buzdítása közepette Tönnesen emberhátrányban is betalált. Sterbik bravúrjai után Gajic ziccerével visszajött a meccsbe a házigazda (29. perc: 11-12), s azonnal időt kértek a vendégek. A félidő 11-13-mal zárult.

Ahogy az első, úgy a második játékrész is Nagy László találatával indult. Felszívta magát a veszprémi társaság, s ennek köszönhetően masszív védekezéssel és jóval attraktívabb támadójátékkal rukkolt elő, a 35. percben pedig meg is lett fáradozásainak az eredménye, mert sikerült az egyenlítés (14-14).

Sőt, Blagotinsek jóvoltából a vezetést is átvette a Telekom (38. perc: 15-14). A Vardar zavarba jött, Mackovsek demoralizáló gólját követően időt is kért Parrondo edző.

Dibirov kiegyenlített, ám Manaskov szélső befutásából ismét a hazaiak vezettek (42. perc: 17-16).

Nagy akadályozta a labdát szerző Borozant, amiért két perc lett a büntetése. Cupic a harmadik hetesét lőhette, s először volt eredményes (17-18).

Gajic ötödik találata után ápolást kért, megrándult a combja, Tönnesen került a helyére, aki azonnal ki is használta az előtte adódó lehetőséget (47. perc: 20-19).

Újra emberhátrányba került a Veszprém, ezúttal Toft Hansent küldték ki, de Nagy labdaszerzését követően Manaskov nem hibázott, és a Telekom indulhatott neki nyugodtabban a hajrának (48. perc: 21-19).

Moraes is kidőlt a sorból, fél lábon ugrálva hagyta el a játékteret, Borozan hozta fel egyre a csapatát.

Óriási felháborodást váltott ki a nézőkből, amikor kettős hátrányba kerültek a piros mezesek. Blagotinsek valóban durváskodott az egyik macedónnal, de Manaskovba Cupic egyszerűen belement.

Cupic és Dibirov egyenlített, kezdődhetett minden elölről az 53. percben (22-22). Cupic büntetőjével a Vardarnál volt az előny, Mahé a lehető legjobbkor szerezte meg első találatát.

Moraest valahogy összedrótozták, a góljának annyira nem is örült a veszprémi közönség.

Két és fél perccel a vége előtt Toft-Hansen kapott kétperces kiállítást, Moraes büntetett. Sishkarev találata után nyilvánvalóvá vált, hogy nincs tovább (24-27). Mackovsek még bevágott egyet, ám a végén a közönség „Auf wiedersehen!” skandálással fejezte ki nemtetszését.

Ljubomir Vranjes: – Nem vagyok elégedett, szerettünk volna nyerni, hét technikai hibát vétettünk, ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink ahhoz, hogy megnyerjük ezt a találkozót. A játékvezetőktől nyolc két percet kaptunk, sok furcsa döntést is hoztak, egy játékosunk megsérült, szóval nem voltunk könnyű helyzetben. Mindemellett magunkba kell nézni. Ziccereket hagytunk ki, jó lehetőségeket, egy az egy elleni helyzeteket hibáztunk el. Nem akarom elvenni ezt a győzelmet a Vardartól, de ma valaki nagyon nem akarta, hogy nyerjünk. Ennek véget kell vetni. A játékosaim harcoltak az utolsó leheletükig. Ezt mindenki láthatta. Mi mindig nyerni akarunk, nem kaphatunk ki itthon. Dolgoznunk kell tovább, még keményebben.

Nagy László: – Jól felkészült belőlünk a Vardar, ellenfelünk jól használta ki a lehetőségeit. Mi azonban sok tiszta szituációt elrontottunk. Azt gondolom, fel kell állnunk, dolgoznunk, harcolnunk kell tovább. Az utolsó nyolc-tíz percben a támadásaink nem ültek, s bár keményen védekeztünk, nem akartunk durvák lenni vagy sérülést okozni, azért vissza kell nézni azt, hogy jogosak voltak-e a kétperces büntetések. Még egyszer mondom, túl sok tiszta helyzetet vétettünk el.

Roberto Garcia Parrondo: – Nagyon nehéz volt nyerni a Veszprém kiváló csapata ellen. Több problémával is szembe kellett néznünk, hiszen nem olyan acélos a keretünk, mint tavaly volt. Ráadásul többen sérültek, betegek, néhányan így vállalták a játékot, s ennek fényében különösen örülünk a sikernek. Köszönet a játékosaimnak, akik óriásit küzdöttek.

Igor Karacic: – Az elmúlt három évben nagyon sokszor, körülbelül tízszer találkoztunk a Veszprémmel, sok nagy csatát megéltünk már. Mindig is nagyon nehéz volt itt játszani, de most nagyon büszke és boldog vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!