márciusi tél

2018.03.18. 14:00

Jövőhét közepéig marad a tél Veszprém megyében! – Küldjön havas képet! (frissítve)

Az ország jelentős részén gyengül és fokozatosan megszűnik a havazás a délelőtti órákban.

veol.hu, Tóth B. Zsuzsa, Borsos Renáta

UPDATE 15:20: Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta Veszprém megyére vonatkozóan a figyelmeztetéseket!

_____________________________________________________________________________________________________

Vasárnap délelőtt megszűnik a havazás, de borult marad az ég. Mérsékelt marad az északias légmozgás, délután -2°C, este -4°C várható – írja a vmeteo.hu.

Hétfő reggel -5°C környékére hűl a levegő. A mérsékelt északnyugati szelet egy-egy élénk széllökés is kísérheti. Napközben sem várható több -1°C-nál. Sok lesz felettünk a felhő, egy-egy hózápor, kisebb havazás is kialakulhat. Hétfő este -5°C-ot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Veszprém megyében gyenge hófúvásra számíthatunk, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a megyére. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Távolabbi kilátások

Keddtől péntekig maradnak a fagyos hajnalok -6°C körüli hőmérsékleti értékekkel. Mérsékelt, időszakonként élénk északias szél akadályozza a komolyabb hajnali fagyokat. Ebben az időszakban már nem lesz felettünk zárt felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szerdától már kevéssel fagypont feletti nappali maximum értékekre és lassú olvadásra számíthatunk.

Szombattól erősödhet a nappali felmelegedés, vasárnap 10°C környékére is melegedhet a levegő.

Tapolca

Tapolcán és környékén vasárnap reggelre három-öt centiméteres hó esett, a hőmérséklet reggel – 4 fokra esett vissza és nem állt el a hóesés. Az utak havasak, csúszósak, ajánlott az óvatos közlekedés. A képen a napokban feldíszített Fő téri tojásfák láthatóak havasan.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Ajkán és környékén is havazik vasárnap délelőtt. Az utak járhatóak, de csúszósak. Fennakadás nincs a közlekedésben.

Fotó: Györkös József / Napló
Fotó: Györkös József / Napló
Fotó: Györkös József / Napló

Ferenczi Gábor polgármestertől megtudtuk, hogy Devecserben a Városüzemeltetési Kft. munkatársai a rendkívüli időjárási viszonyokra való tekintettel vasárnap is dolgoznak, takarítják az utakat.

A megyeszékhelyen lakók is egybefüggő hótakaróra és folyamatos havazásra ébredtek. Bár az előrejelzés szerint a délutáni órákban megszűnik a havazás, mindenképpen óvatosan induljanak útnak a csúszós utakon!

Nézze élő webkamerán a veszprémi időjárást! Kattintson!

 

Havas táj Veszprémben Fotó: Penovác Károly / Napló

Takács Bence, olvasónk fotója Veszprém belvárosáról:

Önnek is van időjárás-információja, fotója Veszprém megye területéről? Küldje el nekünk a [email protected]-ra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!