Horváth István Általános Iskola

2018.01.05. 07:00

Hordozható laboratóriumot kaptak a pétfürdői iskolások

A kísérletek elengedhetetlenek a kémiaoktatásban, hiszen ezek az események hozzák közelebb, szerettetik meg a fiatalokkal ezt a szakterületet – mondta el Horváth Zsolt, a Reanal Laborvegyszer Kft. ügyvezető igazgatója, aki csütörtök délelőtt egy országos pályázat révén elnyert hordozható laboratóriumot adott át a Horváth István Általános Iskolának.

Leitner Vera

A pétfürdői Horváth István Általános Iskola matematika- és kémiaszakos tanára, Mekotáné Marton Andrea vette át az iskola nyereményét, a hordozható laboratóriumot Fotó: Balogh Ákos

A Reanal Laborvegyszer Kft. ősszel azzal a céllal indította el iskolatámogató akcióját, hogy egy olyan ingyenesen hordozható laboratóriumi eszközzel gazdagítsa az oktatási intézményeket, mely mind a diákok, mind a pedagógusok számára kiváló lehetőségeket rejt kémiatanítás és -tanulás terén egyaránt.

– Országos akciónkhoz tizenöt intézmény kapcsolódott, Veszprém megyében a pétfürdői Horváth István Általános Iskola részesült a pályázat révén ingyenes hordozható laboratóriumban – tudtuk meg Horváth Zsolttól, a pályázatot kiíró Reanal Laborvegyszer Kft. ügyvezető igazgatójától. A pályázatot a Nitrogénművek Zrt. nyújtotta be a Reanal Laborvegyszer Kft. felé, s az elnyert eszköz kedvezményezettje a Horváth István Általános Iskola lett. A hordozható laboratóriumot Horváth Zsolt csütörtökön adta át a Nitrogénművek Zrt. munkatársaival együtt.

A pétfürdői Horváth István Általános Iskola matematika- és kémiaszakos tanára, Mekotáné Marton Andrea vette át az iskola nyereményét, a hordozható laboratóriumot Fotó: Balogh Ákos

Kőmives Judit, az iskola intézményvezetője szerint az eszközök jelentős segítséget jelentenek az oktatásban, így hálásak a pályázati lehetőségért. – Úgy vélem, ezzel a közös pályázattal az együttműködés csak még tovább erősödött – mondta el az intézményvezető, aki hozzátette, a Nitrogénművek Zrt.-vel már korábban is több alkalommal működött együtt az iskola, rendhagyó kémiaórát, gyárlátogatást szerveztek közösen a diákok számára.

Horváth Zsolt elmondta, a hordozható laboratórium egy negyven kísérlet leírását összefoglaló könyvet, valamint az ezek bemutatásához szükséges vegyszereket és laboratóriumi eszközöket tartalmaz. A megközelítőleg ötvenezer forint értékű hordozható laboratórium összeállításával a pedagógusokat is segíteni szerették volna, hiszen a már összeállított csomag rengeteg időt és energiát takarít meg a kémiatanárok számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!