kosárlabda

2017.11.24. 20:11

Hoya-Bonyhád: Biztos kezű veszprémiek

Végig csapatként küzdve, magabiztos és fölényes győzelmet szerzett a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata a Bonyhád ellen a kosárlabda NB I/B, piros csoportjában.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly

Hoya-Bonyhád

82:56 (19:12, 25:14, 15:13, 23:17)

Veszprém, 400 néző. V.: Boros, Kulcsár, Hernicz. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Cook 9, Helmeczi 3/3, Lógár 11, Kovács 16, Körtélyesi 25/9. Csere: Bagó 3/3, Pável 9/3, Schéda 6/6. Edző: Mérész Csaba. Knipl Kfz. Bonyhádi KSE: Gébert, Jilling 4, Somogyfoki P. 14/6, Somogyfoki Sz. 6, Baki 14. Csere: Fazekas 4, Fetzer, Pechár, Gombos 10/3, Kovács B. 4. Edző: Morgen Frigyes.

A múlt heti, Vasas elleni fiaskót követően (84:80) az eltiltott Hegedűs Gergely nélkül kötelező sikerre készült a Hoya Pannon Egyetem a kilencedik helyen álló Bonyhád ellen.

Fotó: Penovác Károly

A tavaly még a bakonyiaknál pattogtató Jillinget a soraiban tudó vendégek kezdtek jobban, a hazaiak első kosarára, amit Kovács Soma jegyzett, a 3. percig kellett várni (2:4). Az 5. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Lógár, Körtélyesi és Cook is betalált, majd Pável büntetőivel 15:8-ra elhúzott a Hoya. A negyed végére hét pontos, megnyugtató előnyt harcolt ki a Veszprém (19:12).

A második játékrész Cook ziccerével indult, a jól, feszesen védekező Hoya a 13. percre 23:12-re vezetett. A játékvezetők téves ítéletei miatt váratlanul paprikássá fokozódott a hangulat, de Körtélyesi egy triplával jelezte, hogy ő így is higgadt tudott maradni (28:16). Aztán álompasszt adott Lógárnak, aki élt is a lehetőséggel.

Hiába kért időt a Bonyhád, a Veszprém remek akciókkal ment előre (36:19). A zónázó vendégek aztán magukra találtak és 5:0-ás rohanással faragtak a hátrányon. Helmeczi hármasa után húsz pontosra hízott a differencia (44:24), ám az utolsó pillanatban Somogyfoki P. bevágott egy távoli dobást, így 44:26-tal fordulhattak a csapatok.

A szünet után a sípmesterek gyorsan kiosztottak egy-egy technikait Lógárnak és Somogyfoki Sz.-nek miután összekapaszkodtak, majd Gébert pontozódott ki, amiért különösen hálás volt a veszprémi közönség. Cook és Körte villant, ezután viszont megtorpant a Veszprém, kimaradtak a tiszta helyzetek. A Bonyhád sem brillírozott, így nem csökkent a különbség (56:39). Pável hármasa zárta le a negyedet.

Az utolsó felvonást Körtélyesi triplája nyitotta meg, majd a Bonyhád pillanatai következtek, 8:0-ás szériával 62:47-re alakították az állást a vendégek.

Mérész edző azonnal időt kért, Lógár ziccerével pedig meg is szakadt a rossz sorozat. Kovács zsákolt egyet, majd Schéda is pontos hármasnak örülhetett (71:47).

A veszprémi nevelésű Bagó triplával mutatkozott be, kár, hogy ezt követően a ziccerben megzavarták, igaz Kovács a lepattanóját értékesítette (82:54). A találkozó utolsó momentuma Schéda blokkja volt, így fölényes győzelmet könyvelhetett el a Hoya.

Mérész Csaba: – Gratulálok a srácoknak, hogy ilyen kevesen, betegen, sérülten is küzdöttek. Igazi csapatként nyerték meg ezt a mérkőzést, ami számomra most a legfontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!