Jeles évfordulót ünnepeltek

2018.05.11. 20:00

Huszonöt éves a veszprémi Continental

A Continental ma már egy technológiai vállalat, ami azt jelenti, hogy a hozzáadott érték, az értékteremtés jobbára az innovációból, a fejlesztésből ered. Minden kolléga a mobilitás jövőjéért, a közlekedés biztonságáért dolgozik.

Molnár Sándor

Együtt tudnak ünnepelni a partnerekkel

Huszonöt éves jubileumi ünnepségét tartotta pénteken a Continental veszprémi gyára. Pápai Tamás ügyvezető igazgató köszöntőjében örömét fejezte ki amiatt, hogy eljött az ünnepségre Dióssy László egykori polgármester, aki 1993 tavaszán Göncz Árpád köztársasági elnökkel tette le a gyár alapkövét. Jelen volt Vida Zoltán, a gyár első igazgatója és Fülöp Imre is, aki az egyes sorszámú munkatársa volt a cégnek. Pápai Tamás elmondta, hogy a mai kihívásokkal teli, nehéz gazdasági helyzetben, nagy öröm és boldogság számára, hogy a gazdasági vagy politikai érdekkülönbségek ellenére, úgy tudnak együtt ünnepelni a partnerekkel, versenytársakkal, mint egy nagy család.

Minőséget jelent Veszprémben, ha valaki contis

Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy egy sikeres gazdasági társaság iránymutatást ad a városnak. A Continental egy gyönyörű minta, hiszen 1993-ban 34 fős társaságként indult és látható, hogy mára hová jutott. Szólt arról is, hogy Veszprémet, a felmérések alapján az ország második legélhetőbb városát, azért szeretik az itt élők, mert a kisebb közösségek is nagyon erősek. A gyár a közösséghez való tartozásban is a példát mutat, mert ha valaki contis, az Veszprémben egy minőséget jelent.

Együttműködés az egyetemmel

Gelencsér András rektor beszédében felelevenítette, hogy a Pannon Egyetem 2001-ben kötött együttműködési megállapodást a gyárral, és utána már az egyetem tanult a Continentaltól. 2005-ben a mechatronika szakot azért indították el, mert látták a vállalat fejlődési irányát, amelyet ki kellett szolgálni. 2010-ben pedig már Continental jármű-rendszertechnikai szakirány indult a mesterképzés keretében. A kapcsolat azóta is töretlen a két fél között és az ilyen példaértékű együttműködések jelentik az egyetem számára a jövőt és a fennmaradást.

Hűségdíjat kaptak a dolgozók

A jubileumi ünnepségen köszöntötték Koronczai Zsanettet, a vállalat egyetlen olyan munkatársát, aki 25 éve dolgozik itt. Három fizikai és három szellemi dolgozó hűségdíjat vehetett át. Kiderült az is, hogy a gyárnak 60 olyan munkatársa van, akik idén 25 évesek. Ők 200 darab lufit engedtek a levegőbe, egy-egy képeslapra írt üzenettel. Ezt követően a vendégekre gyárlátogatás várt és egy exkluzív bemutatón is részt vehettek a tesztpályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!