Versengés és szórakozás a táblák mellett

2017.12.27. 20:00

Idén is megrendezték a hagyományos tapolcai sakkgálát

Hagyományos, a korábbiaktól mégis kissé eltérő sakkgálát rendeztek szerdán Tapolcán.

Horváth Gábor

A tapolcai sportélet a két ünnep között sem szünetel, s az év végi program egyik ékkövét évek óta a helyi sakkgála jelenti.

Aki kicsit is ismeri a sportágat, jól tudja, hogy a tapolcai sakkiskolában hosszú ideje komoly élet, eredményes munka zajlik. A város sakkozói a két ünnep között összegyűlnek, és látványos, szórakoztató csatákkal búcsúztatják az esztendőt.

Az idei gála kicsit eltért a korábbiaktól. Istvándi Lajostól, a Tapolca VSE sakk szakosztályának vezetőjétől megtudtuk, ezúttal nemcsak a helyi fiatalok kaptak meghívást az eseményre, hanem Ajkáról, Szombathelyről és Nagykanizsáról is érkeztek vendégek.

Emiatt több mint százan vettek részt a Csermák József Rendezvénycsarnokban tartott eseményen, amely két „komoly” küzdelemmel kezdődött. A nap első partijában Lakos Nikoletta nemzetközi nagymester mérte össze tudását Dobó Zoltán polgármesterrel élő bábus sakkban. A feleket két fiatal kiválóság, Bodó Boglárka és Gaál Zsóka segítette. A mérkőzés döntetlent hozott, ahogyan Rig Lajos országgyűlési képviselő és Gaál Zsóka „összecsapása” is. Az ajkai Gaál Zsóka, aki a Tapolca VSE neveltje, Rédli András vívóval is játszott egy partit. A meccs visszavágó volt, de az olimpiai bronzérmes párbajtőröző (aki egyébként a sakktábla mellett sem elveszett ember, sőt, remekül játszik) nem tudott revánsot venni a kétszeres korosztályos világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok tízéves sakkozón.

Ezután a tapolcai, ajkai, szombathelyi és nagykanizsai gyerekek versengése következett, a gyerekek többállomásos megmérettetésen vettek részt. A házigazdák két csapatot (a helyi plébánia is részt vett a gálán) indítottak a viadalon, amely a sakk mellett sorversenyből, hetesrúgó és kosárlabdadobó bajnokságból állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!