baleset

2018.03.02. 09:23

Ivott, majd vezetett – 8-as számú főúton borult fel az autójával

Az elmúlt 24 órában sem tétlenkedtek a rendőrök Veszprém megyében.

police.hu, Kovács Erika

Nagy szerencséje volt a sofőrnek, hogy a felborult autóból sérülés nélkül szállt ki Fotó: rendőrség

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány kilenc embert állított elő, köztük kettőt ittas járművezetésen értek tetten. Biztonsági intézkedést egy esetben foganatosítottak.

A 8-as számú főúton, Tüskevár irányából Devecser irányába, a somlójenői elágazónál közlekedett egy 55 éves veszprémi férfi az általa vezetett személygépkocsival csütörtök este. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban az autó megcsúszott, letért a menetirányát tekintve bal oldali útpadkára, majd a jármű az úttest melletti füves területen, az oldalára borulva állt meg. A balesetben személyi sérülés nem történt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredménnyel zárult, így a férfit előállították mintavételre az Ajkai Rendőrkapitányságra. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Nagy szerencséje volt a sofőrnek, hogy a felborult autóból sérülés nélkül szállt ki Fotó: rendőrség

A baleset körülményeit pedig szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az Ajkai Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!