élet és halál között lebegett

2018.02.08. 07:00

Jobban van Krisztofer, a várpalotai hintabaleset sérültje

Szépen fejlődik Krisztofer, a fiam, ezt mondták az ápolók és az orvosok, de még hosszú út áll előttünk – utalt fia állapotára az édesanyja, Máthé Zoltánné Dia, aki, amikor csak teheti, Budapesten, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben tizennyolc éves fia mellett van.

Kovács Erika

Máthé Zoltánné és lánya, Alexandra: hogy mi lesz ügyükkel, nem tudják még, de legfontosabbnak tartják most, hogy fiúk ismét velük lehessen a családban Fotó: Kovács Erika

A fiú tavaly szeptember 2-án zuhant ki Várpalotán a kalapácshintából, és életveszélyesen megsérült.   

Máthé Zoltánné és lánya, Alexandra: hogy mi lesz ügyükkel, nem tudják még, de legfontosabbnak tartják most, hogy fiuk ismét velük lehessen a családban Fotó: Kovács Erika

- Már nincs kómában Krisztofer, mondhatni, jól van, pár napja érzi az időjárás változást és fájlalja a fejét is, de javulgat, de a gégecső még benne van, és már próbálom etetni is – ezt mondja Máthé Zoltánné Dia. Az asszonnyal és lányával, Szandrával Veszprémben találkoztunk. A család ugyanis itt lakott albérletben a nyolc gyermekkel, de ma már Győrben élnek, szintén albérletben.

Dia közli, fia mindent megért, válaszol, az orvosokkal, a gyógytornászokkal együttműködik. – Van olyan helyzet, amikor még zavaros a pillanata, de próbálja jól feldolgozni azokat is a fiam – fogalmaz az anya. Azt mondja, Krisztofer tolókocsiban a lábával hajtja magát, irányítani is próbálja már kisebb-nagyobb sikerrel. A fiút állítópadra szokták helyezni a gyógytornászok, ott is ügyeskedik, de a járással még várni kell. – A baleset óta a hónapok nagyon nehezen teltek, de erősek maradunk, bizakodunk, hogy minden rendben lesz ismét, és várjuk azt a napot, amikor végleg hazavihetjük a fiamat, szögezi le Dia.

Győrben az orvosok azt mondták a családnak, hogy haldoklik a fiú, de az anya már akkor megmondta, hogy ilyen nincs, az ő fia élni fog.

- Mindössze arra emlékszem, hogy a lányommal egymás mellett ültünk a hintában, aztán csak az erős rázkódásra emlékszem. Egyből a lányom csuklójára tettem a kezem és megszorítottam, nehogy kiessen, engem valószínűleg a táskám tartott meg a kizuhanástól. Fiam Szandra háta mögött ült – idézi fel a borzalmakat az anya. Aztán reccsenést hallott, majd kétségbeesett kiabálást a fiától, hogy „anya”, aztán amikor kiszabadították a hintából, a kisebbik fia mondta el neki, hogy Krisztofer ott fekszik a földön, súlyosan sérülten.

A család szűkös körülmények között él, minden pénzüket elvitte a baleset, a rengeteg utazás, költözés. Az apa dolgozik egy gyárban, az anya munkát keres.

A hinta üzemeltetője kereste őket, Dia úgy mondja, segített is nekik, de a család nem szeretné, ha a kórházba elmenne Krisztoferhez. Az eset kapcsán egy ügyvéd megkereste őket. Hogy mi lesz ügyükkel, nem tudják még, de legfontosabbnak tartják most, hogy a fiuk ismét velük lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!