Jó lehetőség a tájékozódásra és a találkozásra

2018.09.14. 14:00

Jön az V. Napló Állásbörze

A Napló és a Mediaworks az állásbörzékkel, amelyeket más megyékben is megrendeznek, azt a társadalmi szerepvállalását szeretné kidomborítani, hogy megpróbál segíteni a munkavállalóknak és a munkaadóknak abban, hogy egymásra találjanak a nehéz helyzetekben.

Molnár Sándor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Igazán eredményes állásbörze előtt állunk, és minden reményünk megvan arra, hogy a munkaadók és a munkavállalók is elégedetten térjenek majd haza a nap végén – fogalmazott az V. Napló Állásbörze és Oktatási Fórum sajtótájékoztatóján Vezér Dávid.

A Mediaworks regionális értékesítési vezetője elmondta, hogy a börzére közel 50 kiállítót hívtak meg és több mint 1000 négyzetméteren, 2500 álláshely közül lehet majd választani, a szakképzettséget nem igénylő pozícióktól egészen a diplomás állásokig. Minden érdeklődőt arra biztatott, hogy jöjjenek ki az ingyenesen látogatható, szeptember 20-ai rendezvényre.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, az állásbörze fővédnöke kiemelte, hogy Veszprém és térségében a munkáltatók számára a legnagyobb kihívást a munkaerőhiány problémája okozza, hiszen térségünkben jóval az országos átlag alatt van munkanélküliek aránya.

 

– A nagyvállalatoknak, illetve a mikro-, kis- és középvállalkozóknak is az egyik legnagyobb kihívás az, hogy hogyan találnak munkaerőt. Sokszor a fejlesztéseknek sem a tőke hiánya szab gátat, hanem az élő munkaerő hiánya – hangsúlyozta a képviselő, aki elmondta még, hogy örülne, ha más térségekből is érkeznének munkavállalók, mert akkor új munkatársakat alkalmazhatnának a helyi vállalkozások.

Néző László, a Napló főszerkesztője úgy vélekedett, hogy míg néhány évvel ezelőtt az állásbörze a munkanélkülieket szólította meg, mára eljutottunk oda, hogy olyan helyzetben van az ország és Veszprém megye is, hogy inkább a munkáltatóknak szól a rendezvény. A munkanélküliség rendkívül alacsony országosan is, 3,6 százalék a legutóbbi statisztikák szerint, ami majdnem a teljes foglalkoztatást jelenti, ezért a cégek nehéz helyzetben vannak.

Kiemelte, hogy a Napló és a Mediaworks ezekkel az állásbörzékkel, amelyeket más megyékben is megrendeznek, azt a társadalmi szerepvállalását szeretné kidomborítani, hogy megpróbál segíteni abban, hogy egymásra találjanak a munkavállalók és a munkaadók a nehéz helyzetekben. Egy megyei lap feladata nemcsak az, hogy az aktuális híreket közölje, hanem az is, hogy egyfajta közösségszervező erővé váljon az adott térségben.

Az V. Napló Állásbörze és Oktatási Fórum szeptember 20-án, csütörtökön 10 és 17 óra között várja az érdeklődőket a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!