Jótékonyság

2017.10.11. 06:59

Jótékony ünnepi gálaműsor – Molnár Roland, az egyesület elnöke érzi a segítő szándékot

Jótékonysági gálaműsort szervez a Veszprémi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület november 18-án. 

Balla Emőke

Az egyesület elnöke, Molnár Roland készül az ünnepi gálaműsorra Fotó: Balogh Ákos

Az egyesület tíz éve működik. 2008. február 10-én alakult azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű fiatalokat támogassa. A szervezetnek 72 tagja van, az önkéntesek száma közel 400. Az örökös tag Márfi Gyula veszprémi érsek, két tiszteletbeli elnöke Kiss Csaba, Szentaltalfa polgármestere és Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetője. Az egyesület három alkalommal vitte kirándulni a fiatalokat, Mariazellbe, Prágába, illetve Szegedre. Minden évben megrendezik hagyományos programjaikat, a környezetvédelmi sportnapot és a füzetosztást.

Nemcsak a hátrányos helyzetű általános iskolás és középiskolás fiatalokat segítik, de jótékonykodnak: egy alkalommal a temetési költséget vállalták át, amikor egy apa megkereste őket; anyagi támogatást nyújtottak a szívtranszplantált Vass Máténak, illetve egy, a vörösiszap-katasztrófában sérült családnak.

- Tudom, milyen jó érzés, amikor az ember kap, de azt is, milyen jó adni – mondta Molnár Roland, az egyesület elnöke. – Siker számomra, hogy az elmúlt tíz évben több ezer rászoruló fiatalt támo-gathattunk anyagi, tárgyi és egyéb segítséggel. Évente 3-4 millió forint a bevételünk, a jótékonysági gálából kétmillió forint jön össze, emellett több helyre pályázunk. Az egyesület készül a tizedik jótékonysági gálára, melyet november 18-án 17 órakor rendeznek a Pannon Egyetem aulájában. Sztárvendéget is hívtak, Szóka Júlia operettprimadonnát, az est háziasszonya, műsorvezetője pedig Holczer Réka, a Pannon Várszínház vendégművésze. A gálára 260-300 vendéget várnak, sokan jelezték a segítő szándékot. Vannak olyan cégek, melyek alakulásuk óta támogatják a rendezvényt, közölte az egyesület elnöke.

Az egyesület elnöke, Molnár Roland készül az ünnepi gálaműsorra Fotó: Balogh Ákos

 

Veszprémre jellemző az összetartozás, jótékonykodás, társadalmi szerepvállalás, érzik a segítő szándékot, de nemcsak a város támogatja az egyesületet, hanem Badacsonytomaj és Szentaltalfa önkormányzata is. Molnár Roland elmondta, nagyon sokan állnak az egyesület mellé. A tizedik jótékonysági gála fővédnöke Márfi Gyula érsek, Kontrát Károly és Kovács Zoltán államtitkár, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Több fővédnöke van az estnek, többek között Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Ovádi Péter és Strenner Zoltán önkormányzati képviselő és Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.- Mindenki tudja, milyen jó érzés a rászorulókon segíteni, mindannyian szeretjük a gyerekeket. Ezért kérjük a jótékony polgárokat, segítsenek. A teljes bevételt nemes célra fordítjuk, a decemberi karácsonyi gálán terveink szerint 150 diák ünnepét szeretnénk boldoggá tenni. A veszprémi Zonta Club adventi koncertjének teljes bevételét a Veszprémi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesület javára ajánlja fel. Molnár Roland hozzátette: az egyesület folytatja munkáját, nagyon sok terve van. Jövő év februárjában ünnepi közgyűlést tartanak a városházán, folytatják a támogatást, külföldi utazást, Ki mit tud?-ot szerveznek a hátrányos helyzetű fiataloknak. la

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!