Napvitorlákkal bővül

2018.05.06. 20:00

Június elején több árnyékos résszel nyit majd a tapolcai strand

A kilencéves szünet után tavaly nyárra újjáéledt városi strand a második teljes szezonja előtt áll.

Tóth B. Zsuzsa

Bemutató az úszótanfolyam végén a tapolcai strandon Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Rugalmas nyitvatartással készülnek

A nyitásról, az újdonságokról kérdeztük Gáspár Andrást, az üzemeltető Tapolcai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetőjét. Mint megtudtuk, a strand június elsejétől augusztus 31-ig lesz nyitva, a tavalyihoz hasonló módon reggel kilenc órától este hét óráig mindennap. Nagy kánikulában, indokolt esetben és igény szerint alkalmanként meghosszabbíthatják az esti nyitvatartást húsz vagy akár huszonegy óráig is.

Bemutató az úszótanfolyam végén a tapolcai strandon Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Lángossütővel bővítik az ellátást

Mivel igény volt rá, a napokban a klasszikus ülőmedence egy része fölé árnyékoló napvitorlákat szerelnek, hasonlóakat, mint amelyek a gyermekmedencében fürdőzőket is védik a tűző naptól. A játszótéri homokozóban és a homokos strandröplabda-pályán és a mellette levő homokos napozóban már kicserélték a homokot, az ellátást pedig a büfé mellett egy lángossütővel bővíti a Tapolcai Diák és Közétkeztető Szolgáltató Kft.

A víz alatt teleltek a medencék

A téliesítés nyomait takarítják most, tisztítják, feltöltik a medencéket, közben a hatóság vizsgálja a vízmintát. Amint az előző télen, az idei időszakban is víz alatt teleltek a medencék, normál szinten állt bennük a víz. Az idei télen vékonyabb volt a jégréteg, mint tavaly, a téli hideg nem tett kárt a medencékben. A víz színén elhelyezett fagytestek felvették a jég tágulását, a medencében, a csempékben nem okozott kárt a tél.

Nem változik a napi belépőjegyek ára

Elégséges a napozóágyak száma, a pázsit jó minőségű, a fű megerősödött az idei nyárra. A napi belépőjegyek és a bérletek ára nem változik, a délután két óra után vásárolható félnapos jegyek viszont drágulnak. Ugyanis a legtöbb fürdőben a kedvezményes belépőjegy csak 16, 17 órától kapható a tapolcai strandival szemben. Idén már nyár elején kapható lesz az úszóbérlet, a nagymedencében leválasztható lesz egy mobil úszósáv. A gyerekek úszásoktatásával azonban idén is kell számolni, és úszótanfolyamokat is hirdettek. Ha valakik csoportosan úszásra igénybe veszik a medencét, akkor egyéni úszóknak már elég nehéz helyet biztosítani mellettük. – A június közepéig tartó iskolai úszásoktatások esetén több helyet kaphatnak az egyéni úszók – mondta az ügyvezető.

Az úszóbérlettel várhatóan már nyitás előtt egy órával bemehetnek az úszók, de még délelőtt el kell hagyniuk a strandot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!